Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Se reabiliteaza drumul catre Harghita-Bai

I.D. Investiţii /

Se reabiliteaza drumul catre Harghita-Bai

Primaria Miercurea Ciuc si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru au semnat contractul de finantare pentru proiectul "Imbunatatirea accesibilitatii si amenajarea zonei turistice Harghita-Bai". Investitia, cu un buget de 15,6 milioane lei, va fi astfel finantata prin Programul Operational Regional, Domeniul Major de Interventie 5.2, care sprijina crearea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de turism.

Beneficiarul solicita spre finantare nerambursabila suma de peste 10 milioane lei, iar diferenta de peste 5,6 milioane lei, pana la valoarea totala a proiectului, o reprezinta atat cheltuielile neeligibile, cat si contributia de 2% din valoarea eligibila a cererii de finantare, pe care o va suporta municipalitatea din Miercurea Ciuc.

"Acest proiect se adauga celor 17 deja semnate la nivelul regiunii noastre, pentru finantarea investitiilor in structuri de cazare moderne si pentru crearea unor noi atractii turistice, prin DMI 5.2. Municipalitatea din Miercurea Ciuc, cu care colaboram foarte bine, isi propune sa valorifice eficient resursele naturale de care dispune statiunea Harghita Bai, prin atragerea in oferta turistica a izvoarelor de apa minerala si a mofetei, dar si a unor trasee turistice unde se realizeaza investitii directe.", a declarat domnul Simion Cretu, director general ADR Centru.

Prin acest proiect, pe langa asfaltarea a 4,3 kilometri de sosea, se vor realiza circa un kilometru alei pietonale si 5.000 mp parcari, dar si o extindere cu 500 mp a cladirii mofetei din zona, pe langa reabilitarea a peste sase kilometri de sistem subteran pentru iluminatul public.

Lucrarile, prevazute sa dureze 24 de luni, vor asigura protejarea si conservarea cadrului natural, prin crearea unei infrastructuri adecvate, precum si imbogatirea serviciilor turistice, prin marcarea si realizarea de panouri indicatoare pe teritoriul statiunii Harghita Bai.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional