Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Se schimba lumina pe strazile din Cluj-Napoca

I.D. Investiţii /

Iluminatul public din Cluj-Napoca va fi adus la standardele europene de calitate si cantitate. Primaria desfasoara un proiect prin care vor fi montate aparate de iluminat prevazute cu sisteme optice cu performante luminotehnice ridicate, randament luminos de peste 80%, echipate cu protectie termica si igniter cu resetare si condensator pentru compensarea factorului de putere. Vor fi utilizate doar lampi cu descarcari in vapori de sodiu la inalta presiune, tubulare si cu flux marit, prin urmare cu eficacitate luminoasa ridicata (peste 120lm/W, fata de 55 lm/W in cazul lampilor cu vapori de mercur).

Proiectul a trecut deja, odata cu sedinta de consiliu local din 8 mai, de faza de aprobare a indicatorilor tehnico-economici. Valoarea totala a investitiei, lucrari de constructii si montaj, se ridica la suma de 5,36 milioane lei (TVA inclus), finantarea fiind asigurata din bugetul local.

Urmeaza ca in curand sa fie demarate lucrarile de executie. Acestea vor fi realizate de societatea Elin GNBH&CO, concesionarul serviciului public de iluminat stradal din Cluj-Napoca, care a intocmit si studiul de fezabilitate.

Investitia vizeaza extinderea retelei de iluminat public pe strazi si in zonele dintre blocuri, precum si reabilitarea retelei de iluminat existente in zonele in care nivelul de iluminare nu respecta valorile cantitative si calitative impuse de standardul european in domeniu si pe portiuni de uzura fizica a retelei existente.

Vor fi montate in total 508 aparate de iluminat pe strazi, alei de legatura, parcari, parcuri si locuri de joaca din Cluj-Napoca. Astfel, pe stalpi de otel noi de 4 m vor fi amplasati 202 lampadari, pe stalpi noi de otel de 8 m vor fi amplasate 111 aparate de iluminat, iar pe stalpii de beton existenti vor fi montate 195 aparate de iluminat.

Lucrarile de extindere a iluminatului public vor fi corelate cu lucrarile de asfaltare si amenajare a strazilor/parcarilor/cailor de acces/locurilor de joaca desfasurate pe Primaria Cluj-Napoca.

Perioda de executare a lucrarilor se va extinde pe o durata da 7 luni.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional