Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Sectoarele nu se inghesuie la fondurile UE pentru reabilitare termica

A.D. Investiţii /

Sectoarele nu se inghesuie la fondurile UE pentru reabilitare termica

Singurul domeniu de interventie POR pe care mai pot fi depuse proiecte la nivelul regiunii Bucuresti-Ilfoveste este 1.2 - Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a cladirilor de locuit, de altfel si ultimul lansat. Alocarea prevazuta pentru regiune este de 102,6 milioane lei. De aceste fonduri pot beneficia exclusiv primariile de sector din Bucuresti. Pana in prezent, a fost depus si se afla in evaluare doar un proiect, potrivit reprezentantilor Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti-Ilfov (ADRBI).

La nivelul regiunii, a fost contractata finantarea prin POR pentru 277 de obiective de investitii, solicitand fonduri nerambursabile de 1,67 miliarde de lei, la o alocare totala pentru regiune de 1,5 miliarde lei. Dintre acestea, 75 de proiecte, solicitand 1,33 miliarde lei, se afla in implementare, potrivit reprezentantilor

In Bucuresti-Ilfov, cele mai mari sume contractate vizeaza domeniul infrastructurii de transport (aproape 430 milioane lei). Pe acest palier, cel mai important proiect aflat in implementare se refera la modernizarea infrastructurii rutiere din Piata Sudului, proiect derulat de Primaria Municipiului Bucuresti, cu o valoare totala de aproximativ 127 milioane lei.

De asemenea, peste 380 milioane de lei au fost contractate in regiune pe domeniul planurilor integrate de dezvoltare urbana. Cele mai importante proiecte aflate in implementare au ca obiective modernizarea drumurilor din orasul Voluntari (in valoare totala de 76 milioane lei), modernizarea arhitecturala si peisagistica a Parcului Drumul Taberei din Sectorul 6 (75 milioane lei), respectiv regenerarea infrastructurii rutiere si edilitare din orasul Chitila (55 milioane lei).

Printre principalele greutati intampinate de beneficiari in implementarea proiectelor POR la nivelul regiunii, ADRBI semnaleaza organizarea licitatiilor publice, asigurarea finantarii lucrarilor si accesul la personal si/sau consultanti cu experienta.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional