Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Sectorul IT&C, cel mai activ pe piata de birouri

I.D. Piaţa Imobiliară /

Alexandru Petrescu, managing partner la ESOP Consulting/Corfac International

Alexandru Petrescu, managing partner la ESOP Consulting/Corfac International

Sectorul IT&C a inchiriat cele mai multe spatii de birouri in primele noua luni din 2013, potrivit consultantului imobiliar ESOP Consulting.

La nivelul intregii tari, 58 firme de IT&C au semnat contracte de inchiriere in primele trei trimestre, insumand o suprafata totala de 55.354 mp.

In ceea ce priveste localitatile vizate, firmele de IT&C s-au orientat catre Bucuresti (88%), iar restul catre orase precum Iasi, Timisoara, Cluj Napoca si Sibiu.

Alexandru Petrescu, managing partner la ESOP Consulting/Corfac International, precizeaza:

"Domeniul IT&C ramane cel mai dinamic sector al economiei, pentru ca alaturi de firmele romanesti si multinationale prezente pe piata care se dezvolta, firme noi aleg Romania ca tara de destinatie pentru a investi in IT&C. Punctele tari pentru atragerea de investitii in IT&C sunt resursele umane, faptul ca avem tineri talentati in programare, care au abilitati profesionale deosebite si faptul ca tara noastra este pe locul doi in lume in ceea ce priveste rapiditatea vitezei de navigare pe Internet. Expansiunea acestor firme determina nevoia de sedii noi, aproximativ 30% din tranzactiile realizate in 2013 fiind generate de cererea venita din partea unor companii de acest gen."

De curand compania de IT&C Cloud Research Studio SRL a inchiriat integral un imobil de birouri, cu o suprafata de 1.300 mp, in Bucuresti, in zona de centru-nord, tranzactia fiind intermediata de ESOP Consulting.

Cladirea de birouri in care se muta firma Cloud Research Studio se afla in apropierea statiei de metrou Stefan cel Mare, in spatele bulevardului cu acelasi nume, intr-o zona linistita si este dispusa pe subsol, parter si patru etaje.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional