Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Sezonul constructiilor: volumul de lucrari este in crestere

I.D. Piaţa Imobiliară /

Sezonul constructiilor: volumul de lucrari este in crestere

Volumul lucrarilor de constructii a fost in crestere in luna mai in comparatie cu luna precedenta. Ca serie bruta volumul lucrarilor a crescut cu 23,7% iar ca serie ajustata cu 3,1%, potrivit informatiilor furnizate de Institutul National de Statistica.

Rezultatele pe primele cinci luni ale acestui an au fost insa mai slabe decat cele din aceeasi perioada a anului trecut. Ca serie bruta volumul lucrarilor a scazut cu 7,2%, iar ca serie ajustata cu 7,6%.

Lucrarile de reparatii capitale au fost crestere fata de luna aprilie

In luna mai 2013 comparativ cu luna precedenta cresterea volumului de lucrari ca serie bruta a fost evidentiata la lucrarile de reparatii capitale (+36,5%), la lucrarile de constructii noi (+22,4%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu (+20,0%).

Pe obiecte de constructii, a avut loc o crestere ca serie bruta la constructiile ingineresti, cu 39,9%. La cladirile rezidentiale si la cladirile nerezidentiale s-a inregistrat o scadere cu 2,7% fiecare.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat cresteri pe elemente de structura astfel: la lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de constructii noi cu 20,1%, respectiv cu 5,4% si la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 2,3%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata, a crescut la constructiile ingineresti si la cladirile rezidentiale cu 11,4%, respectiv cu 5,9%. La cladirile nerezidentiale s-a inregistrat o scadere cu 8,4%.

Mai putine constructii noi fata de primele cinci luni din 2012

Comparand perioada 1 ianuarie-31 mai 2013 cu acelasi interval al anului trecut constatam o scadere de 17,5% la lucrarile de constructii noi, serie bruta. Cresteri au fost inregistrate la lucrarile de reparatii capitale (+32,7%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (+9,7%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a crescut la cladirile rezidentiale cu 0,9%. La constructiile ingineresti si la cladirile nerezidentiale, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 9,0%, respectiv cu 5,3%.

Volumul lucrarilor de constructii noi, serie ajustata, a scazut cu 6,7%. Lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 35,3%, respectiv cu 7,2%.

Pe obiecte de constructii, serie ajustata, s-au inregistrat scaderi la constructiile ingineresti si la cladirile nerezidentiale cu 11,3%, respectiv cu 2,3%. Cladirile rezidentiale au crescut cu 1,1%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional