Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Sibiu: Lucrari terminate la jumatatea termenului pe viaductul Gara Mica

I.D. Investiţii /

Circulatia pe viaductul Gara Mica din Sibiu a fost redeschisa ieri, dupa ce timp de cinci luni si jumatate s-au executat reparatii capitale.

Constructorul, asocierea Sinecon/Geiger Transilvania/CON-A/Wilhelm Geiger GmbH, a inceput lucrarile de reparatii in data de 24 iunie 2012. Desi termenul de executie este de un an investitia este aproape finalizata. Lucrarile la viaduct vor continua in urmatoarea perioada, dar vor fi de mult mai mica amploare si vor putea fi realizate sub trafic.

Lucrarile executate au o valoare de 1.63 milioane euro, cu TVA inclus, iar garantia pentru lucrari este de 4 ani.

Viaductul are o lungime totala de aproape 300 de metri si o latime de aproximativ 11 metri. Lucrarile executate au inclus reparatia carosabilului si a trotuarelor, reabilitarea iluminatului public si a scarilor pietonale.

Constructorul a consolidat sistemul de sustinere a podului (format din stalpi si grinzi transversale) si a schimbat de asemenea si dispozitivele pe care se sprijina aceste grinzi, aceasta fiind cea mai complexa lucrare, conform constructorului. O lucrare interesanta ca procedura a fost aceea de sablare a casetelor de beton ale podului. Prin curatarea cu nisip a betonului existent, acesta s-a legat mai bine de noul beton care a fost turnat pentru consolidarea structurii.

Pe langa aceste lucrari majore la structura podului, constructorul a montat noi parapeti metalici si a reparat si scarile de acces pietonal. Au fost refacute de asemenea si marcajele rutiere si de semnalizare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional