Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Sibiu - Primăria aşteaptă ca ANL să înceapă construirea de noi locuinţe

F.A. Locuinţe /

În octombrie exista un număr de peste 760 de dosare depuse la Primăria Municipiului Sibiu în 2008 şi 2009 în vederea obţinerii unei locuinţe ANL Pe lângă acestea, mai sunt şi 594 de cereri pentru alocarea unei locuinţe sociale. Municipalitatea deţine 335 locuinţe sociale, dar toate acestea sunt ocupate. Prin ANL s-au construit 440 de apartamente în trei cartiere sibiene, toate fiind de asemenea ocupate, subliniază doamna Mirela Gligore, şef Serviciu Presă şi Comunicare, din cadrul Primăriei Municipiului Sibiu.

Două noi proiecte au fost susţinute în 2009, în vederea obţinerii unei finanţări prin ANL Este vorba de blocuri pentru medicii rezidenţi şi patru blocuri în cartierul Reşita II. "Ambele proiecte au fost acceptate de ANL şi aşteptăm ca agenţia să contracteze lucrările de construire", spune doamna Gligore.

În paralel cu locuinţele finanţate prin ANL, Primăria intenţionează să construiască o serie de locuinţe sociale în cartierul Reşita II, locuinţe ce vor intra în fondul locativ al Municipiului. Costurile lucrărilor de construire vor fi suportate de Primărie, care a contractat în acest scop un credit bancar de 10,5 milioane de lei în anul 2006, completează sursa citată.

Deoarece Sibiul este un oraş cu caracter istoric, în centrul istoric, cele mai vechi clădiri datează încă din secolele XII-XIII. În cartiere, cele mai vechi case au fost construite în jurul anului 1950, iar primele blocuri au fost ridicate în anii 1970. În cazul caselor din centrul istoric, sistemul constructiv folosit a fost zidăria de cărămidă şi piatra. În cazul blocurilor mai vechi, soluţia constructivă au constituit-o panourile de beton. Blocurile construite în ultima perioadă au însă ca material de zidărie BCA-ul sau cărămida. În Sibiu, nivelul maxim de înălţime a blocurilor este de P+10, relatează doamna Mirela Gligore.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional