Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

SIF Moldova investeşte în complexul rezidenţial Atria Urban Resort

Piaţa Imobiliară /

SIF Moldova investeşte în complexul rezidenţial Atria Urban Resort

  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Acesta este cel de-al treilea proiect imobiliar în care este implicată societatea de investiţii

    SIF Moldova şi omul de afaceri Liviu Lepădatu, fondatorul companiei de IT&C Tornado Sistems, inves­tesc în proiectul rezidenţial Atria Urban Resort.

    Acesta este cel de-al treilea proiect imobiliar în care investeşte administratorul de fonduri de investiţii alternative, după Veranda Mall şi Baba Novac Residence. Atria Urban Resort este finanţat de Banca Transilvania.

    Ansamblul rezidenţial, proiectat să aibă cinci blocuri care urmează să găzduiască 1.400 de locuinţe - garsoniere, studiouri duble, apartamente cu două, trei şi patru camere - este situat în Şoşeaua Chitilei, ne-a spus, recent, John Cuşa, reprezentant al proiectului imobiliar.

    Domnul Cuşa ne-a explicat: "Proiectul prevede patru faze de dezvoltare. Prima etapă cuprinde 160 de apartamente cu două şi trei camere, care urmează să fie date în folosinţă la finalul lunii Noiembrie. Construcţia este finalizată şi avem ante-contractate 75% dintre locuinţele respective. Complexul rezidenţial cuprinde doar blocuri, cu parter şi patru etaje, înconjurate de spaţii verzi.

    Cea mai mică locuinţă (un studiou) are o suprafaţă construită de 52,72 mp, 40,32 mp utili şi o grădină de 24,25 mp utili. Apartamentele cu două camere au o suprafaţă construită minimă de 65,01 mp, 51,62 mp utili minim şi o grădină de 22,23 mp, iar cele de trei camere au o suprafaţă totală care pleacă de la 81,60 mp - suprafaţa construită este de 77,80 mp, o suprafaţă utilă care pleacă de la 60,50 mp şi un balcon cu o suprafaţă utilă de 2,65 mp. Apartamentele cu două camere au preţuri cuprinse între 60.000 euro şi 75.000 euro, plus TVA, iar locuinţele de trei camere au un preţ care variază între 85.000 euro şi 100.000 euro, plus TVA, majoritatea se încadrează în cota de TVA de 5%. Locurile de parcare prevăzute în proiect sunt doar supraterane şi costă 4.500 euro, plus TVA".

    Constructorii îşi propun să finalizeze întregul ansamblu într-un termen de cinci ani, iar apartamentele vor fi livrate clienţilor finisate, ne-a mai spus domnul Cuşa, potrivit căruia proiectul despre care ne-a vorbit este unul care se adresează clienţilor din clasa middle, menţionând că locuinţele de la etajele intermediare sunt prevăzute cu logii, cele de la parter cu grădini, iar cele de la utlimele etaje cu terase care vor avea suprafeţe de până în 20 mp.

    Proiectul de urbanism este făcut de firmă JTP Architects din Londra, iar cel de peisagistică de renumitul peisagist Nicolas Triboi, complexul rezidenţial Atria fiind gândit ca un resort, care ar urma să aibă şi spaţii comerciale la parterul anumitor blocuri, a conchis reprezentantul Atria Urban Resort.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional