Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Sinagogile oradene sunt vizate de proiectele de reabilitare

I.D. Investiţii /

Sinagogile oradene sunt vizate de proiectele de reabilitare

Sinagoga Ortodoxa "Hinech Neorim" din Oradea va fi transformata intr-un muzeu al evreilor prin fonduri acordate de Departamentul de Stat al SUA. Finantarea alocata de americani se ridica la 129.585 USD.

Proiectul de reabilitare al sinagogii din str. Primariei, nr. 25, a fost inaugurat miercuri, 13 septembrie 2012.

Referitor la etapizarea proiectului Ilie Bolojan, primarul orasului Oredea a precizat:

"In aceasta toamna vom demara procedurile de licitatie a lucrarilor de reabilitare, dupa care in primavara anului viitor vom incepe executia, urmand ca pana in luna aprilie a anului 2014 sa avem o sinagoga, un monument de arhitectura complet reabilitat".

Sinagoga "Hinech Neorim" este un monument arhitectural cu o deosebita valoare artistica si simbolistica, fiind un obiectiv deosebit de important pentru identitatea culturala oradeana, dar si regionala, sinagoga fiind inclusa in Lista Monumentelor Istorice.

Primaria Oradea se ocupa de asemenea de reabilitarea Sinagogii Neologa Zion din str. Independentei. Costurile lucrarilor vor fi acoperite printr-o linie de finantare din fonduri europene pentru zonele de granita. Titlul proiectului este "Promovarea turismului religios prin valorificarea patrimoiului comunitatilor evreiesti din Oradea si Debrecen".

Valoarea totala a investitiei este de 1,58 milioane de euro, din care contributia proprie a Primariei Oradea va fi de aprox. 30%, respectiv 433.852 euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional