Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Siniat va construit o fabrica la Turceni

I.D. Investiţii /

Marc- Andre Fritsche, director general Siniat

Marc- Andre Fritsche, director general Siniat

Siniat, noul Lafarge Gips, va demara anul viitor constructia unei noi fabrici alaturi de unitatea existenta la Turceni.

Fabrica va fi gata pana in 2015 cand reprezentantii companiei prevad o revenire a pietei constructiilor.

Unitatea va fi dezvoltata pe un teren de 30 ha aflat deja in proprietatea companiei. Suprafata efectiva a fabricii ar urma sa fie de aproximativ 10 ha.

Noua fabrica face parte din strategia de dezvoltare in regiunea Balcanilor a activitatilor Grupului Etex. Grupul Etex a preluat activitatile Lafarge Gips din Europa si America de Sud in luna noiembrie anul trecut. Francezii de la Lafarge au pastrat un stoc de actiuni de 20% urmand ca in cinci ani Etex sa preia in totalitate pachetul de actiuni.

Tranzactia in urma careia Etex a devenit al treilea cel mai mare producator de materiale de constructii din luna s-a ridicat la valoarea de 850 milioane de euro.

In Romania Etex a preluat Lafarge Arcom Gips. In decursul anului trecut divizia din tara noastra a inregistrat o cifra de afaceri de 95,8 milioane lei. Pentru al doilea an consecutiv compania a iesit in pierdere, aceasta a fost in 2011 de 3 milioane lei.

Lafarge Arcom Gips detine in Romania doua unitati de productie, in apropierea Capitalei si in Aghiresu, judetul Cluj. Capacitatea de productie din Bucuresti este de 17 milioane mp placi de gips-caton, in timp de fabrica din Aghiresu produce 50 Kt de tencuieli.

Grupul Etex a dorit sa creeze o identitate complet noua pentru Lafarge Group. Brandul Siniat este dezvoltat din luna martie si are la baza ideea de forta si orientare catre dezvoltarea de noi produse.

Potrivit estimarilor realizate de Siniat piata de placi gips-carton din Romania va inregistra o crestere usoara, de circa 5% in 2013, comparativ cu 2012. In aceste conditii Siniat tinteste o cota de piata de 27% .

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional