Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Sistemul de panouri termoizolante din aluminiu şi poliuretan THERMOMAX

F.A. Materiale /

Sistemul de panouri termoizolante din aluminiu şi poliuretan THERMOMAX

Sistemul "Thermomax", produs de "Steel Invent", este alcătuit dintr-un miez de spumă poliuretanică rigidă cu grosimea de 50 mm, caşerat la interior cu folie din aluminiu de 0,08 mm, pe care se creează picatura de rouă, ne-a spus Nicolae Zahiu, director general al "Steel Invent". La exterior are o faţă din tablă de aluminiu cu grosimea de 0,5 mm prevopsită în două straturi cu vopsea poliuretanică, rezistentă la razele ultraviolete, iar la extremităţi prezintă un sistem de îmbinare de tip nut-feder.

Panoul din aluminiu cu poliuretan se montează pe suprafaţa exterioară a pereţilor clădirilor cu ajutorul unei structuri de fixare din aluminiu. Montarea se face astfel încât între panou şi perete să rămână un strat de aer ventilat natural, care lasă pereţii să "respire". Se elimină astfel posibilitatea apariţiei condensului şi, implicit, a efectului acestuia.

Sistemul "Thermomax" are conductivitate termică foarte scăzută (ë = 0,018 W/(mqK). Rezistenţa termică este de 5,5 echivalent cu 1020 mm perete de cărămidă

Montajul se realizează de echipe cu experienţă în montajul structurilor metalice sau a placărilor exterioare cu aluminiu sau sticlă, compusă din zece persoane. Această echipă poate finaliza un bloc în maxim 30 de zile, cu înlocuirea ferestrelor cu tot.

Garanţia este de 10 ani în condiţiile de respectare a instrucţiunilor de montaj şi de manipulare, durata de viaţă a sistemului fiind apreciata la 100 de ani pentru condiţiile climatice specifice României.

Panourile nu necesită o structură de fixare metalică pentru case sau clădiri mici, caz în care preţul este de 27 de euro pe metrul pătrat. În cazul blocurilor mari este necesară şi o structură de fixare din aluminiu, fapt ce ridică preţul până la 40 de euro pe metrul pătrat.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Legea

Internaţional