Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Soarta drumurilor incluse in PNDI este incerta

A.D. Investiţii /

Soarta drumurilor incluse in PNDI este incerta

In urma deciziei actualului guvern de a inchide Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii, lucrarile de reabilitare a mai multor drumurilor din judetul Arad au ramas blocate. Aceasta deoarece drumurile respective au trecut in administrarea Ministerului Dezvoltarii pe durata efectuarii lucrarilor, dar nu au mai fost returnate autoritatii locale in urma inchiderii PNDI, a semnalat Nicolae Iotcu, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Domnia sa solicita Guvernului si MDRAP sa urgenteze rezolvarea problemei drumurilor judetene Arad-Siria si Arad-Felnac, precum si a tuturor celorlalte drumuri incluse in fostul Program, asa cum este stabilit prin Legea 21/7 martie 2013, pentru care nu exista insa norme de aplicare.

"Drumurile incluse in PNDI nu mai sunt ale Guvernului, dar nu sunt nici ale administratiilor locale, pentru ca ele apartin constructorului care a licitat executia. Amanarea rezolvarii problemei va crea o serie de intarzieri pentru demararea procedurilor necesare inceperii lucrarilor", a declarat Nicolae Iotcu.

In cazul drumului Arad-Siria lucrarile au inceput in baza fostului program PNDI. Legea 21/7 martie 2013 prevede ca lucrarile incepute vor fi continuate de catre Guvern. "Solicit Guvernului sa clarifice aceasta situatie cat mai repede si sa se decida daca va continua sa finanteze proiectul Arad-Siria sau va face procedurile pentru a-l transmite Consiliului Judetean Arad", a mai afirmat presedintele CJ Arad.

Nicolae Iotcu a mai criticat faptul ca, pentru prima data de la aparitia OG 7/2006 (privind dezvoltarea infrastructurii din spatiul rural) si HG 577/1997 (privind alimentarea cu apa la sate), Guvernul nu a mai alocat bani pentru continuarea proiectelor incepute în baza acestor doua acte normative.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional