Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Soluţii de înfrumuseţare a pereţilor

F.A. Materiale /

Soluţii de înfrumuseţare a pereţilor

Redecoraţi mobila şi pereţii cu ajutorul foliilor SIBU Design

Societatea "Gelu Trading Company" din Bucureşti vă pune la dispoziţie produsele SIBU Design care sunt folii decorative, cu sau fără adeziv, pe suport PVC, produse de compania SIBU din Austria.

Foliile şi plăcile decorative sunt destinate complexurilor comerciale, magazinelor, barurilor, discotecilor, sediilor de bănci, dar şi spaţiilor de locuit, astfel că pot fi folosite pentru uşile culisante de la dressing, pot fi aplicate pe pereţi sau tavane, în bucătărie sau în baie (însă evitaţi contactul direct cu apa), pe diverse corpuri de mobilier în funcţie de imaginaţia dumneavoastră sau a desig-nerului.

Culorile sunt multiple - de la culori metalice, imitaţie lemn (cu sau fără perforaţii) până la ultima gamă lansată, şi anume gama "leather line". Această gamă este o imitaţie de piele (roşu, negru, bej, crem, alb, saffron), cu motive florale, imitaţie piele de crocodil sau chiar imitaţie piele de şarpe.

Foliile SIBU pot fi livrate cu profile pentru îmbinări, legături şi colţare. Potrivirea exactă a acestor profile cu suprafeţele şi culoarea plăcilor şi a foliilor SIBU asigură estetica până în cele mai mici detalii.

Se pun în operă foarte uşor de către o singură persoană, iar tăierea se face cu un simplu cutter.

Înainte de utilizare, foliile trebuie despachetate cu aproximativ 24 de ore şi lăsate întinse în încăpere, la temperatura camerei. Temperatura ideală de lucru este între 15 şi 30 grade Celsius.

Foliile au grosimi cuprinse între 1 mm şi 4 mm. Cele cu grosimea de un milimetru pot fi aplicate pe suport de PAL, MDF, gips-carton, iar cele cu grosimea de 4 mm pot fi utilizate pentru măşti de calorifer, birouri sau recepţii. Suprafaţa pe care se aplică trebuie să fie non-absorbantă, uscată, netedă şi fără praf, degresată.

Curăţarea foliilor se face cu agenţi utilizaţi pentru curăţarea geamurilor sau a plasticului şi chiar cu apă şi săpun. Specialiştii societăţii "Gelu Trading Company" ne sfătuiesc să nu utilizăm spray-ul direct pe suprafaţa materialului ci să îl pulverizăm mai întâi pe o cârpă moale. De asemenea, nu recomandă curăţarea foliilor cu agenţi abrazivi.

Gamele SIBU Design

- Gama DecoLine sau DecoMirror reprezintă un substituent al oglinzii sau al lemnului fiind disponibilă într-o varietate de culori cu diferite efecte metalice sau structuri de lemn preţios. Gama conţine folii plane, fără perforaţii, de un milimetru grosime şi cu o dimensiune de 2600x1000 mm.

- Gama Punch Line conţine folii speciale din PVC cu perforaţii pătrate, rotunde sau dreptunghiulare de diverse mărimi. Această gamă cuprinde şi o serie de folii care se numesc 3D, deoarece perforaţia este plină, în sensul că pe spatele foliei este aplicată o altă folie, de altă nuanţă, care umple perforaţia, conferind acest aspect de tridimen-sional. Dimensiunile foliei sunt de 1000x2600 mm la o grosime de un milimetru şi de 1220x2440 mm la grosimea de 4 mm.

- Structure Line conţine folii care au modelul în exterior (piramidal, wave, square, grass - imită iarba, bubble). Sunt rezistente la impact, cu un înalt grad de elasticitate şi pot fi prelucrate în funcţie de forma suprafeţei pe care se aplică. Grosimea acestor folii este de un milimetru, cu o dimensiune de 1000x2600 mm.

- Multistyle sunt folii decorative realizate prin îmbinarea de mici pătrate sau benzi paralele aplicate cu un adeziv special conducând la realizarea de suprafeţe cu efecte vizuale deosebite. Acestea sunt extrem de flexibile, fiind soluţia optimă pentru spaţii curbate sau coloane. Foliile au dimensiunea de 980x980 mm şi grosimea de 1,2 mm.

- Leather line cuprinde folii plane imitaţie piele fără perforaţie, folii 3D, imitaţie piele cu perforaţia culoarea aluminiului cu grosmi de 1,6 mm; gama floral line, croco line imitaţie piele; folii leguan imitaţie piele şarpe. Foliile din această gamă au dimensiunea de 1000x2600 mm şi grosimea de 1,6 mm. În această gamă sunt cuprinse şi elementele de folie piele cu lăţimi de 40 mm, 110 mm şi 200 mm şi lungimea de 2800 mm cu rol decorativ.

Preţul foliilor diferă în funcţie de dimensiunea şi gama din care fac parte

În funcţie de gama din care fac parte, preţul acestor folii variază. Astfel, foliile din gama Multistyle, cu dimensiunea de 980 X 980 mm au preţul de comercializare de 50 euro/buc, fără TVA, iar pentru plăcile cu dimensiunile de 1000 mm X 2600 mm preţul poate varia între 80-210 euro/buc fără TVA.

Alegeţi tapetul în funcţie de cameră

Specialiştii societăţii "Decorama Invest" din Bucureşti ne recomandă utilizarea tapetelor ca o alternativă pentru renovarea locuinţei. În alegerea tapetului trebuie să ţinem cont de anumite aspecte, cum ar fi calitatea, culoarea şi dimensiunile acestuia, astfel încât utilul să se îmbine cu plăcutul.

Culoarea tapetului din încăperi ne poa-te schimba starea de spirit, de aceea specialiştii în decoraţiuni interioare din cadrul "Decorama Invest" ne sfătuiesc să folosim culori luminoase (bej, crem sau galben) care creează senzaţia de spaţiu în încăpere. În dormitoare pot fi lipite tapete cu flori sau desene armonioase, în culori vii.

La băi, bucătării şi holuri putem folosi tapete cu modele care imită faianţa sau lambriurile.

Pe piaţa din ţara noastră există mai multe tipuri de tapete: lavabile, superlavabile (în general cauciucat), structural sau relief (realizat din material cu coeficient mare de rezistenţă la foc).

Tapetele superlavabile sunt făcute din vinilin cu suport din hârtie ce înles-neşte montarea pe perete.

Acestea sunt recomandate pentru spaţiile deschise, de mari dimensiuni şi cu umiditate redusă, cum ar fi camera de zi, sufrageria, holul şi dormitorul. Pentru baie şi bucătărie, există tapete speciale care sunt mai groase şi special tratate ca să reziste la aburi şi la căldură şi să permită o întreţinere mai riguroasă.

Este un produs foarte uşor de întreţinut iar petele sau praful pot fi înlăturate cu o cârpă umezită în apă cu detergent. Se poate folosi atât detergent special, cât şi detergent obişnuit.

Dacă vreţi să daţi biroului unde lucraţi o nouă înfăţişare, puteţi folosi tapetele structurale din seria Mode Rolle. Pe piaţa din vest, tapetele structurale sunt de actualitate, acestea fiind folosite pentru interioarele de birouri, sedii, hoteluri şi locuinţe personale.

Ele prezintă avantajul că se preteză la vopsire imediat după aplicare sau după 2-3 ani cu orice tip de vopsea pe bază de dispersie.

Montarea tapetului

În montarea tapetelor primul pas îl constituie pregătirea peretelui. Se curăţă zugrăveala până la glet sau se spală pereţii, apoi se lasă la uscat. Se taie tapetul în fâşii egale cu înălţimea peretelui. La lipire se foloseşte adezivul pentru tapet diluat conform instrucţiunilor înscrise pe cutie. Dacă peretele prezintă igrasie sau reţine umezeala, este recomandabilă tratarea acestuia înainte de decorare cu spray antimucegai.

Preţuri

Tapetele superlavabile sunt comercializate sub formă de role de 5,3 mp/bucată cu preţuri începând de la 45 lei/rolă, cu TVA.

Tapetul structural tridimensional îl puteţi achiziţiona în role de 5,3 mp la un preţ de 40 lei, rola de 10,3 mp cu 90 lei, iar rola de 26,5 mp la preţul de 180 lei. Preţurile includ TVA.

În urmă cu doi-trei ani aveaţi o casă amenajată după "ultima modă". Dar, în domeniul amenajărilor interioare, "moda" este într-o continuă dezvoltare şi schimbătoare de la un an la altul. Pentru a putea fi, din nou, în pas cu moda amenajărilor interioare nu este nevoie să vă schimbaţi mobilierul sau să zugrăviţi pereţii, ci să alegeţi varianta redecorării lor. Cu puţină îndemânare puteţi schimba, singuri, aspectul locuinţei dumneavoastră.

Trebuie să recunoaştem că problema zugrăvitului, cu tot ceea ce implică această operaţiune destul de anevoioasă - mutatul mobilei, praf, deranj - ne dă multă bătaie de cap şi acum.

Mulţi dintre noi ne gândim cum să ne uşurăm această muncă, ce trebuie reluată la o perioadă de câţiva ani. Soluţia este mult mai simplă decât vă imaginaţi, eforturile mai mici, munca mai eficientă şi suma acordată mai mică. Trebuie doar să fiţi deschişi la nou, la frumos şi să urmaţi sfaturile unor specialişti în domeniul decoraţiunilor interioare.

În sprijinul dumneavoastră vin societăţile "Gelu Trading Company" şi "Decorama Invest", ambele din Bucureşti.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional