Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Sonae Sierra a înregistrat un profit net de 47,8 milioane de euro în prima jumătate a anului

E.D. Piaţa Imobiliară /

Sonae Sierra, compania internaţională specializată în centre comerciale, a realizat în prima jumătate a acestui an un profit net de 47,8 milioane de euro, rezultat pozitiv marcat şi de continuarea creşterii rezultatelor operaţionale, ca şi de întărirea orientării internaţionale a Companiei, prin intrarea pe piaţa din China şi prima investiţie proprie în Maroc, informează un comunicat remis redacţiei.

În ceea ce priveşte vânzările chiriaşilor, în Europa s-a înregistrat o creştere de 3,5% like-for-like, evidenţiindu-se Portugalia, cu o creştere de 6,2% şi Italia, cu 2,5 %, comparabil cu aceeaşi perioadă a anului 2013. "Am continuat să avem rezultate pozitive în Brazilia, unde închirierea a crescut cu 7,8% like-for-like, în comparaţie cu primul semestru al anului 2013", precizează reprezentanţii companiei.

Rata globală de ocupare a portofoliului a atins 94,7%, în creştere cu 1,1%, comparabil cu aceeaşi perioadă a anului 2013.

În perioada analizată, profitul direct a atins 21,9 milioane de euro, în scădere cu 26% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului precedent, însă scăderea este mai mult decât compensată prin creşterea profitului indirect.

Profitul direct a fost influenţat de vânzarea activelor în Europa la sfârşitul anului 2013, variaţia nefavorabilă a ratei medii de schimb a realului brazilian în prima jumătate a anului 2014 faţă de prima jumătatea a anului 2013 şi consolidarea structurii corporative pentru a susţine dezvoltarea companiei în noi zone geografice.

Vânzarea activelor din 2013 şi costurile structurale pentru a susţine dezvoltarea pe noile pieţe au reprezentat de asemenea principalii factori care au dus la scăderea EBITDA în aceeaşi perioadă.

Profitul indirect de 26 milioane de euro, comparabil cu un profit indirect de - 34 milioane de euro în prima jumătate a anului 2013, este legat mai ales de o contracţie a randamentului activelor imobiliare (yield-urilor) în Portugalia şi în Spania şi de îmbunătăţirea activităţii operaţionale pentru activele din Europa şi Brazilia. În Portugalia, contracţia yield-ul a fost de 2%, în timp ce în Spania aceasta a atins un procent de 4%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional