Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Sonae Sierra intra in proiectul ParkLake Plaza

A.D. Investiţii /

Park Lake Plaza

Park Lake Plaza

Dezvoltatorii imobiliari Sonae Sierra si Caelum Development si-au unit fortele pentru dezvoltarea centrului comercial ParkLake Plaza din cartierul bucurestean Titan. Noul centru va avea o suprafata totala inchiriabila de 67.000 mp si presupune o investitie de aproximativ 185 milioane euro.

In cadrul proiectului au fost semnate deja contracte de preinchiriere pentru 52% din suprafata, iar pentru inca 13% se poarta negocieri avansate, au precizat dezvoltatorii.

Noul centru comercial, situat pe strada Liviu Rebreanu, va oferi aproximativ 200 de spatii de retail, o zona de restaurante internationale cu peste 20 de unitati, un cinematograf cu 16 sali, un hypermarket cu o suprafata de 15.000 mp, precum si alte faciltiati pentru sport si divertisment. Obiectivul va fi deservit de 2.700 de locuri de parcare subterane.

Centrul comerciale va fi proiectat in conformitate cu cele mai riguroase cerinte de calitate, in special in ceea ce priveste confortul, siguranta si protectia mediului.

"Ne bucuram ca putem dezvolta acest proiect unic pe piata romaneasca impreuna cu Caelum Development. ParkLake va deveni una dintre principalele atractii din Bucuresti, integrand componente de timp liber unice si o zona verde langa Parcul Titan" a declarat Ingo Nissen, managing director si responsabil pentru dezvoltare in Romania, in cadrul Sonae Sierra,

La randul sau, David Sarkey, CEO Caelum Development, a afirmat: "Parteneriatul cu Sonae Sierra va sprijini ambitia noastra de a dezvolta cea mai buna destinatie de cumparaturi si divertisment din capitala Romaniei".

Cei doi parteneri vor avea parti egale in cadrul acordului de tip joint-venture. In prezent, se lucreaza la optimizarea design-ului, se negociaza contracte de inchiriere cu alte marci si se urmareste gasirea solutiilor financiare potrivite, care vor determina data exacta a inceperii constructiei.

Caelum Development, aflat la prima investitie in Romania, intentiona initial sa dezvolte proiectul ParkLake Plaza pe cont propriu. Pe fondul crizei financiare, proiectul a trecut printr-o serie de modificari care au presupus diminuarea suprafetei si a investitiei totale. Demararea lucrarilor era prevazuta pentru noiembrie 2011, insa acest lucru nu s-a mai concretizat.

Dezvoltatorul de origine portugheza Sonae Sierra, specializat pe constructia si administrarea de centre comerciale, detine in prezent 51 de unitati in 11 tari si administreaza alte aproape 20 de unitati pentru terte parti.

In Romania, compania detine centrul comercial River Plaza, din Ramnicu Valcea si are in curs de dezvoltare proiectul Adora Mall in Craiova, inaugurarea fiind prevazuta pentru 2013.

Dezvoltatorul irlandez Caelum Development detine un portofoliu extins de 36 de proiecte imobiliare in Europa, incluzand 21 de centre de retail.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional