Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Soroş preia 5% din acţiunile IGD

R.P. Piaţa Imobiliară /

Un fond de investiţii al Soroş Fund Management, al cărui proprietar este miliardarul George Soroş, a cumpărat un pachet de 5 procente din acţiunile grupului italian de centre comerciale Immobiliare Grande Distribuzione (IGD), care deţine în România reţeaua Winmarkt , potrivit Reuters.

În data de 28 februarie, conform unui comunicat de presă, fondul Quantum Strategic Partners a cumpărat 3,15% din acţiunile IDG direct de la compania italiană, fără a da însă detalii referitoare la preţ. Unicoop Tirreno, al doilea mare acţionar de la IGD, a vândut şi el fondului Quantum Strategic Partners o parte din acţiunile sale, astfel că participaţia acestuia la IGD a scăzut până la 13,1%, de la 14,9% anterior.

IGD are o prezenţă semnificativă pe piaţa de distribuţie din România, iar Winmarkt, cea mai extinsă reţea de centre comerciale din ţara noastră, este proprietate a grupului italian IGD. Reţeaua are în compoziţie 15 centre comerciale situate în cadrul a 13 oraşe, cu o suprafaţă net închiriabilă (GLA) de 88.200 m.p., şi a încheiat anul financiar 2012 cu o cifră de afaceri de 11,3 milioane euro şi un profit net de 5,8 milioane euro. În semestrul I din 2013, Winmarkt a realizat o cifră de afaceri de 5,3 milioane euro, conform celor relatate în presă.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional