Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Spatii comerciale stradale: chirii mici chiar si in Capitala

I.D. Piaţa Imobiliară /

Un proprietar de business poate beneficia de o chirie mai mica de 10 euro pe mp in centrul oricarui mare oras al tarii, potrivit unei analize realizate de platforma online SpatiiComerciale.ro.

Chiar si 7,14 euro/mp in centrul vechi al Bucurestiului

Capitala ramane, in mod firesc, orasul cu cele mai mari chirii practicate pentru zonele centrale; si aici insa, preturile cerute de proprietari sunt vizibil mai mici comparativ cu anii trecuti - si chiar cu inceputul acestui an. In Centrul Istoric, spre exemplu, cea mai ieftina oferta listata pe SpatiiComerciale.ro vizeaza o suprafata de 700 de mp, ce poate fi inchiriata cu 5.000 de euro pe luna, respectiv 7,14 euro pe mp pe luna. In Dorobanti (chiar pe Calea Dorobantilor), o alta zona "buna" a Bucurestiului, un spatiu comercial de 120 de mp utili (130 de mp construiti) poate fi inchiriat cu aproape 1.200 de euro pe luna, respectiv 10 euro pe mp util pe luna.

Magheru si Victoriei, cele mai "piperate" artere

Pe cele mai importante artere comerciale ale Bucurestiului, Bulevardul Magheru si Calea Victoriei, tarifele solicitate de proprietari pornesc de la circa 40 de euro pe luna - asta chiar daca, pentru spatiile amplasate pe strazile secundare din zona Victoriei-Romana-Universitate, pot fi gasite si preturi de 20 de euro pe mp pe luna. Pe Bulevardul Magheru, spre exemplu, o suprafata de 100 de mp, cu vitrina la strada de noua mp, poate fi inchiriata cu 4.000 de euro pe luna. Pe Calea Victoriei, in apropiere de hotelul Radisson, un spatiu de 30 de mp, cu o vitrina la strada de sapte metri, are un pret cerut de 1.200 de euro pe luna (echivalentul a 40 de euro pe mp pe luna).

In Bucuresti, chiriile pot sari chiar si de 80 de euro pe mp pe luna.

Oportunitati de business si in restul tarii

In celelalte mari orase ale tarii, chiriile minime solicitate pentru spatiile comerciale din zonele centrale se situeaza sub 10 euro pe mp pe luna.

In Timisoara, in apropiere de Parcul Timisoara, o suprafata de 90 de mp utili, situata la demisolul unei vile, poate fi inchiriata cu 850 de euro pe luna, respectiv circa 9,44 de euro pe mp pe luna.

In Brasov, zona Centrul Civic, un spatiu de 250 de mp, situat la parterul unui bloc de apartamente, are un pret cerut de 1.250 de euro pe luna, respectiv 5 euro pe mp pe luna. Suprafata este compartimentata in patru incaperi si doua grupuri sanitare si are nevoie sa fie amenajata potrivit nevoilor chiriasului.

In Constanta, pe Bulevardul Mamaia, un spatiu de 80 de mp poate fi inchiriat cu 400 de euro pe luna, respectiv 5 euro pe mp pe luna. Imobilul este situat la demisolul unei vile si poate servi destinatiei de birouri, cafenea, bar, cofetarie, patiserie etc.

Proprietarul unei vile din centrul orasului Cluj-Napoca solicita o chirie de 700 de euro pe luna, pentru o suprafata de 200 de mp (ceea ce echivaleaza cu un tarif lunar de 3,5 euro pe mp).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional