Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Spatii de birouri ieftine in zona de est a Capitalei

I.D. Piaţa Imobiliară /

Spatii de birouri ieftine in zona de est a Capitalei

Cele mai ieftine spatii de birouri din Capitala sunt disponibile la o chirie medie de 7,69 euro/mp/luna in zona de est, potrivit analizei ofertei platformei online esop.ro.

De asemenea spatii de birouri la preturi scazute se gasesc in zona de sud (8,28 euro/mp/luna) si de nord (9,59 euro/mp/luna).

Chirii mai mari sunt inregistrate in zona de vest 10,02 euro/mp/luna. In zona centru-nord chiria medie solicitata este de 12,9 euro/mp/luna, la un nivel aproape egal cu cel al zonei ultracentrale (de 12,4 euro/mp/luna).

Mirela Raicu, Partner&Business Development Manager al platformei onlinei www.esop.ro:

"in ultimii trei ani, cea mai accesata sectiune de oferte a fost constant cea a spatiilor de birouri cu chirii intre 7-11 euro/mp. Din totalul accesarilor de spatii de birouri grupate pe categorii de bugete, sectiunea 7-11 euro/mp a avut 62% din accesari, in timp ce sectiunile 12-15 euro/mp - 27%, iar sectiunea peste 15 euro/mp, numai 11%."

Preturile chiriilor pot varia foarte mult in functie de tipul de cladire in care sunt amenajate birourile. Chiria medie in Bucuresti pentru spatiile din centrele de afaceri este de 11,46 euro/mp/luna, iar pentru spatiile in vile de 10,01 euro/mp/luna.

Chiriile in vile sunt mai mici decat in cladiri de birouri, cu procente care difera insa foarte mult de la zona la zona.

Diferenta intre chiria medie perceputa la vile si cele din cladirile de birouri din zona de vest este de doar 0,1 euro pe metru patrat pe luna, in timp ce in zona de centru-nord este de 2,46 euro/mp/luna.

Spatiile din vilele din zona ultracentrala a Capitalei au o chirie medie de 11,2 euro/mp/luna, in timp ce spatiile din cladirile de birouri din aceeasi zona sunt in medie cu circa 1,6 euro/mp mai scumpe, avand o medie de 12,82 euro/mp/luna.

Platforma www.esop.ro cuprinde in acest moment 672.754 mp de spatii in cladiri de birouri si 79.500 mp spatii in vile.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional