Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Spatiile logistice din Capitala au dat randamente bune

I.D. Piaţa Imobiliară /

Spatiile logistice din Capitala au dat randamente bune

Inregistrand 200.000 mp de spatii logistice tranzactionati, anul 2011 poate fi descris ca o perioada foarte activa pentru piata industriala din Romania. Imbunatatirea poate fi pusa pe seama cresterii productiei si a exporturilor, Romania devenind, astfel, un punct de interes pentru investitorii straini, precizeaza un raport lansat de consultantul imobiliar CBRE Group.

Nivelul cererii in Romania, in semestrul 2 2011, a ajuns la 63.500 mp, ceea ce reprezinta o scadere de 9,5%, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior. In zona Capitalei au fost tranzactionati aproape 37.500 mp de spatii industriale si logistice de clasa A si B. La nivel national, in a doua jumatate a anului 2011, activitatea totala de tranzactionare a inregistrat mai mult de 90.000 mp, din care aproximativ 62% sunt tranzactii incheiate in zona Bucurestiului, se arata in Raportul CBRE.

Stocul de spatii industriale moderne in zona Bucurestiului a ramas in semestrul 2 2011 la acelasi nivel ca in semestrul anterior, si anume 925.000 mp, in timp ce in afara Capitalei au fost livrati peste 85.000 mp de spatii noi. Astfel, stocul de clasa A din Romania a ajuns la aproximativ 1.400.000 mp in a doua jumatate a anului 2011, potrivit Raportului CBRE.

Chiria prime s-a stabilizat la 4,10 Euro/mp/luna pentru spatiile de depozitare de clasa A. in urmatoarele sase luni, valoarea chiriei prime pentru spatiile logistice si industriale din zona Bucurestiului si in Romania va ramane la valorile actuale.

La finalul lui 2011, randamentul prime a ramas la acelasi nivel de 10,25%, din trimestrul al 3-lea 2010, acesta fiind unul dintre cele mai mari randamente inregistrate in capitalele din regiune, alaturi de Sofia (11,5%) si Belgrad (12%).

In semestrul 2 2011, cel mai ridicat nivel al activitatii de inchiriere s-a inregistrat in zona Bucurestiului, respectiv 59% din tranzactiile totale din Romania, urmat de orase precum Timisoara (12%), Brasov (10%), Craiova (6%) si Ploiesti (6%).

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional