Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Spitalul Colentina va avea cel mai mare centru de cercetare din tara

I.D. Investiţii /

Cel mai mare centru de cercetare medicala din Romania va functiona in cladirea medicala B a Spitalului Colentina din Bucuresti.

Constructia existenta a fost consolidata, amenajata in interior si exterior, dotata cu instalatii specifice noii activitati. Centrul va fi dotat cu peste 300 de echipamente si dispozitive medicale cu un cost de aproximativ 9,8 milioane de euro.

Costul total al investitiei este 23 milioane de euro, 100% din finantarea necesara pentru crearea acestui centru fiind asigurata din fonduri UE.

Tot in cadrul Spitalului Colentina a fost deschisa ieri, 28 mai, sectia de urologie, aceasta unitate medicala avand astfel, pentru prima data, o clinica cu acest profil. Noua sectie de Urologie are 25 paturi, 10 paturi post operator si doua sali de operatie.

De asemenea, la spitalul Colentina, langa centrul de cercetare, va fi construit un nou spital cu sapte etaje, clinicile existente urmand sa fie utilizate ca departamente pentru recuperare sau spatii de cazare. "Noul spital va fi legat de centrul de cercetare medicala, devenind o unitate medicala tip AKH. De fapt, eu as vrea ca noul spital Colentina sa devina al doilea spital important de urgenta pentru partea de est si sud a Capitalei", a declarat Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

Spitalul Clinic Colentina are 21 de sectii si departamente, numarand 9 clinici universitare, din care cate doua de Medicina Interna, de Chirurgie, Ortopedie, Dermatologie si patru de Neurologie si Medicina Muncii.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional