Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Spitalul Judetean Alexandria va fi reabilitat cu bani europeni

I.D. Investiţii /

Spitalul Judetean Alexandria va fi reabilitat cu bani europeni

Lucrarile de reabilitare a Spitalului Judetean de Urgenta Alexandria, judetul Teleorman, pot demara. Ordinul incepe a lucrarilor a fost semnat de catre Liviu Dragnea, presedintele Consiliului Judetean Teleorman, la sfarsitul saptamanii trecute.

Lucrarile se vor desfasura pe o perioada de doi ani.

Prim-ministrul Victor Ponta, prezent la semnarea ordinului, a declarat:

"In mod sigur, in 2014, la inaugurare, nu vreau sa mai fiu ministrul sanatatii, insa am vrut, in primul rand, sa va multumesc dumneavoastra si tuturor cadrelor care lucreaza in spital, pentru ca au reusit in anii acestia sa lucreze in niste conditii foarte grele. N-au plecat in Franta, in Irlanda, in Germania, nu si-au cautat, pana la urma, o viata mai buna la care aveau dreptul, si au ramas aici ca sa isi serveasca judetul, orasul. Ma bucur ca acum au un orizont de timp foarte clar: peste doi ani sper sa lucreze cu totii intr-un spital care sa arate ca in Franta sau ca in Germania."

In vederea realizarii lucrarilor de reabilitare cladirea spitalului a fost transferata catre Consiliul Judetean Teleorman. Cea mai mare parte din fondurile necesare implementarii proiectul vor fi furnizate prin Programul Operational Regional. Valoarea totala a investitiei se ridica la suma de 83,49 milioane lei, din care fondurile europene reprezinta 57,74 milioane lei. Finantarea acordata de statul roman pentru acest proiect insumeaza 8,83 milioane lei.

Unitatile medicale urmeaza sa beneficieze de anul viitor si de fonduri pentru reabilitarea termica. Pe aceasta tema premierul Victor Ponta a precizat:

"Ceea ce am incercat, si reusim, pentru 2013 este sa includem si unitatile medicale, spitalele in special, in programul de reabilitare termica finantat de Uniunea Europeana. Pentru ca o mare problema a spitalelor, nu doar aici, este costul incalzirii iarna. Cu geamurile, ati vazut ca sunt (...) geamuri vechi de 35 de ani. Cand vine frigul si vine factura la spital... Banii aceia am putea sa-i folosim pentru altceva."

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional