Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Spitalul Judetean Craiova are nevoie de 12 mil. euro pentru consolidarea cladirii

I.D. Investiţii /

Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova

Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova

Primele spatii medicale ale Ambulatoriului de specialitate din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova au fost inaugurate saptamana trecuta. Proiectul de reabilitare se ridica la suma de 8,2 milioane euro si beneficiaza de finantare europeana.

Ion Prioteasa, presedintele Consiliului Judetean Dolj, a declarat:

"A fost greu sa se munceasca aici, pentru ca toata lucrarea s-a efectuat sub exploatare.

In tot acest timp medicii de la Ambulatoriul de specialitate cu tot cu pacienti au trebuit sa se mute intr-o alta parte a cladirii si sa lucreze in alte cabinete. Niciodata activitatea medicala de la Ambulatoriu nu a fost intrerupta pe timpul executarii acestor lucrari.

Pentru ca nu vrem sa stam acum cu aceste spatii proaspat renovate libere le vom da in folosinta medicilor care le ocupau inainte. Deci, in zilele urmatoare aceste spatii vor fi pline cu medici, copii si cu aparatele care vor fi aduse aici."

Obiectivele prioritare pentru urmatoarea perioada sunt extinderea Unitatii de Primiri Urgenta si construirea unei cladiri noi destinate unei clinici de chirurgie cardio-vasculara si cardiologie interventionala. Unitatea de primiri urgente va fi extinsa de la 600 mp la peste 2000 mp.

La momentul de fata Consiliul Judetean Dolj pregateste achizitionarea aparaturii medicale in valoare de doua milioane euro.

Din pacate cladirea spitalului va avea nevoie si de lucrari de consolidare in valoare de 12 milioane euro, dupa care vor urma lucrarile de anvelopare.

Toate lucrarile de reparare necesare se ridica la aproximativ 50 de milioane euro. Deocamdata Consiliul Judetean Dolj, a obtinut o finantare in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013. Valoarea totala a proiectului este de 34,5 miloane lei din care suma eligibila este de 28,44 milioane lei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional