Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Stagnare pe piaţa imobiliară din zona Litoralului

Piaţa Imobiliară /

Stagnare pe piaţa imobiliară din zona Litoralului
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Piaţa imobiliară din zona Litoralului a cunoscut o stagnare, în ultimul an, pe segmentul de unităţi de cazare - pensiuni, vile, hoteluri, ne-a spus Ciprian Agachi, din cadrul Imobiliare Litoral.

    Domnia sa ne-a precizat: "În ceea ce priveşte clădirile noi, proiectele cele mai importante se desfăşoară în Constanţa, Mamaia, Mamaia Sat, Mamaia Nord, iar în sudul Litoralului se află în desfăşurare proiecte mici cu clădiri de maximum 4 etaje, dar tot în sud proiectele mari vizează achiziţionarea de hoteluri în stadii avansate de degradare sau scoase la licitaţii care sunt re­novate şi pe cât posibil recom­partimentate".

    Datorită scumpirii materialelor şi a forţei de muncă, costurile de construcţie pentru locuinţele noi s-au majorat, subliniază domnul Agachi, care ne-a spus că cererea de proprietăţi imobiliare (unităţi de cazare şi rezidenţial) este mică, iar oferta este mare, piaţa fiind una a cumpărătorului.

    Regiunea cea mai căutată din nordul Litoralului este Mamaia, iar în sud - Vama Veche.

    Investitorii care dezvoltă afaceri pe Litoral sunt preponderent ro­mâni, ne-a mai precizat Ciprian Agachi, adăugând că profilul cumpărătorilor/chiriaşilor din sudul litoralului se conturează prin cel al familiilor cu copii, iar în Vama Veche cumpărătorii sunt în cea mai mare parte investitorii, iar chiriaşii sunt persoane tinere.

    Clienţii, în ultima perioadă, pun accent pe calitate, utilitate şi finisaje actuale.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Smart City

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Consilier

    Companii

    Internaţional