Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Start la lucrarile de reabilitare a liniei ferate Frontiera-Curtici-Arad

I.D. Investiţii /

Start la lucrarile de reabilitare a liniei ferate Frontiera-Curtici-Arad

Ministerul Transporturilor a dat miercuri, 14 martie, ordinul de incepere al lucrarilor la proiectul de reabilitare a liniei de cale ferata Frontiera - Curtici - Arad, informeaza Eusebiu Pistru, secretar de stat in Ministerul Transporturilor.

Conform secretarului de stat, lucrarile vor fi suportate in cea mai mare parte din fonduri europene, valoarea acestora ridicandu-se la 315 milioane de euro.

Reabilitarea caii ferate va fi realizata de consortiul Alstom (Franta)-Swietelsky (Austria)-Astaldi (Italia)-Euroconstruct Trading 98-Dafora iar primele investitii vizeaza inlocuirea liniilor de cale ferata pe o distanta de 43 de kilometri.

In cadrul lucrarilor, la Curtici va fi realizat un pasajul rutier peste sapte linii de tren iar la Arad va fi construit un pasaj pietonal incepand de pe 6 Vanatori, peste liniile de tren, cu cate o coborare pe fiecare peron din statia CFR Arad si pe platoul din fata garii. Lifturile si scarile rulante vor facilita accesul calatorilor iar intreg sistemul de semnalizare existant va fi schimbat cu unul nou si performant. Lucrarile vor dura doi ani.

La finalul lucrarilor, garile prin care trece linia de cale ferata vizata vor fi modernizate, vor fi construite pasaje spectaculoase iar trenurile vor putea circula cu 160 de kilometri pe ora.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional