Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Statul investeşte un miliard de lei în locuinţe

Alina Toma Vereha Piaţa Imobiliară /

Investiţiile statului în locuinţe se ridică, în acest an, la circa un miliard de lei (peste 232 milioane de euro), a declarat, ieri, Gheorghe Popescu, director în cadrul Ministerului Dezvoltării, într-un seminar organizat de Asociaţia Producătorilor de Materiale de Construcţii. Domnia sa a explicat că 700 milioane de lei reprezintă investiţiile în construcţia de locuinţe, iar 360 milioane de lei sunt fondurile pentru programul de reabilitare termică a blocurilor vechi.

Oficialul Ministerului Dezvoltării a subliniat: "La finele acestui an, vom avea 3400 de locuinţe construite prin ANL, 1400 de locuinţe sociale şi 1300 de locuinţe pentru evacuaţii din casele naţionalizate. În cadrul reabilitării termice sunt 1070 de blocuri, cu peste 40.000 de apartamente în diverse stadii de execuţie. Majoritatea lucrărilor se vor încheia chiar în acest an".

Gheorghe Popescu a mai declarat că a sugerat primăriilor să ia în calcul şi alte sisteme de izolare termică, nu numai cel uzitat, cu anvelopare cu polistiren. Şi ANL este implicat în programe pilot cu tehnologii moderne pentru execuţia a 12 blocuri, din care patru folosesc pompele de căldură ca sistem economic de încălzire. Potrivit domnului Popescu, în funcţie de performanţele aces-tor patru imobile, folosirea pompelor de căldură ar putea fi extinsă, de anul viitor, în proiectele ANL.

Specialiştii şi firmele prezente la evenimentul de ieri, organizat de Asociaţia Producătorilor de Materiale de Construcţii, au concluzionat că există disponibilitatea şi expertiza construirii de locuinţe accesibila pentru clasa medie. Producţia de materiale şi tehnologiile noi de construcţii au avansat şi în ţara noastră suficient de mult astfel încât să poată fi susţinute cu succes programe de construcţie de locuinţe ieftine.

Cotidianul Bursa

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional