Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Statul român a cheltuit aproape 1,5 miliarde euro cu subvenţiile pentru încălzirea locuinţelor

Piaţa Imobiliară /

Statul român a cheltuit, în perioada 1995 -2004, aproximativ 1,5 miliarde euro cu subvenţiile acordate pentru încălzirea locuinţelor pe perioada sezonului rece, potrivit datelor oferite ieri de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Centrale Termice (APICT).

Sprijinul acordat de statul ro-mân pentru familiile cu venituri mici nu a rezolvat însă problemele cu care se confruntă sistemul de termoficare. În acest sens, preşedintele APICT, Ovidiu Achim, a precizat că suma de 750 milioane euro ar fi asigurat contorizarea celor 2,5 milioane de apartamente conectate la sistemul centralizat de încălzire, montarea a nu mai puţin de 30.000 centrale de bloc, precum şi crearea a peste 4.000 locuri de muncă în Bucureşti.

Din anul 2000, foarte mulţi proprietari de locuinţe îşi aleg o altă alternativă la sistemele centralizate, montînd şi utilizînd cen-trale termice individuale.

Dacă în anul 1999 se vindeau în România circa 14.000 centrale termice individuale, de la an la an s-au înregis-trat creşteri ale numărului de familii care utilizează sistemul individual de încălzire.

În anul 2001, s-au vîn-dut aproximativ 75.000 centrale termice individuale, iar în 2003 peste 250.000 centrale individuale.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional