Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Statul vinde 733 de imobile

A.D. Piaţa Imobiliară /

Emil Boc, Prim-ministru

Emil Boc, Prim-ministru

Imobilele care fac parte din proprietatea privata a statului si proprietatea Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) si care au situatia juridica clarificata vor fi vandute. Masura a fost decisa de Guvern printr-o ordonanta de urgenta.

"Va fi o procedura transparenta, deschisa, cu strigare, astfel incat sa ne asiguram ca vom obtine veniturile necesare, conform legii, la bugetul de stat", a precizat premierul Emil Boc.

Masura vizeaza 733 de imobile, dintr-un total de 1.100, fiind exclusa vanzarea cladirilor care sunt ocupate de institutii publice, misiuni diplomatice, consulate, ambasade, institutii interguvernamentale si partide politice. De asemenea, nu vor fi supuse vanzarii imobilele in care locuiesc fostii presedinti ai Romaniei, carora li s-a acordat locuinta pe durata vietii.

"Pot sa cumpere aceste imobile orice persoane care sunt interesate, mai putin cele care au datorii la data inscrierii la licitatie fata de RAPPS si care totodata au litigii cu RAPPS-ul", a adăugat doamna Daniela Andreescu, secretarul general al Guvernului.

Domnia sa a explicat ca imobilele urmeaza sa fie vandute prin licitatie publica cu strigare. Pretul de pornire al licitatiei va fi stabilit in urma unui raport de evaluare, de catre experti autorizati, ulterior urmand sa fie stabilit un pret de pornire al licitatiei. In cazul in care pretul stabilit de catre expertii autorizati va fi mai mic decat de valoarea de inventar a imobilelor, se va lua in calcul valoarea cea mai mare, respectiv valoarea de inventar.

Licitatia publica cu strigare va fi facuta publica intr-un cotidian national si unul local, alaturi de data la care va avea loc, a mai spus doamna Daniela Andreescu. Domnia sa a adaugat ca nu exista drept de preemptiune pentru chiriasi la cumparare, acestia putand ocupa in continuare imobilele pana la expirarea duratei contractului de inchiriere.

Potrivit oficialului Guvernului, in prezent exista 108 imobile care nu au situatia juridica clarificata. "Acestea nu vor fi scoase în acest moment la vânzare, dar, pe măsură ce litigiile se rezolvă, fiecare dintre ele va fi inclus, prin Hotărâre de Guvern, pe o lista care urmeaza sa fie supusa vanzarii", a mai spus doamna Daniela Andreescu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional