Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Strainii sunt mai increzatori in piata imobiliara decat romanii

A.D. Piaţa Imobiliară /

Cristian Ustinescu, director investitii DTZ Echinox.

Cristian Ustinescu, director investitii DTZ Echinox.

In primul trimestru al anului curent in Romania au fost efectuate tranzactii cu proprietati comerciale insumand 110 milioane de euro, in crestere fata de trimestrul precedent din 2012. Pana la sfarsitul anului, valoarea tranzactiilor comerciale ar putea urca pana la 400 milioane de euro, a precizat Cristian Ustinescu, director investitii DTZ Echinox, in cadrul conferintei Mediafax Talks about Construction.

La inceputul anului s-a resimtit o dinamica crescuta a negocierilor si un interes pentru extinderea segmentului de retail in tara. De asemenea, sunt negocieri pentru achizitia de spatii de productie si cladiri de birouri in Cluj-Napoca si Timisoara. "Romania este o piata a oportunitatilor", considera reprezentantul DTZ.

Componenta imobiliara comerciala pare sa trezeasca mai mult interes si din partea bancilor, deoarece investitia este protejata de veniturile obtinute din chirii.

Investitorii romani sunt mai putin activi fata de cei straini in principal dintr-o lipsa de incredere in economia locala. Din acest motiv, unele companii romanesti se gandesc sa isi reorienteze investitiile spre alte state, de exemplu prin extinderea capacitatilor de productie in Bulgaria, adauga Cristian Ustinescu.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional