Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Strazile din Slatina vor fi reabilitate cu fonduri europene

A.D. Investiţii /

Strazile din Slatina vor fi reabilitate cu fonduri europene

Primaria Municipiului Slatina a obtinut fonduri europene prin Programul Operational Regional (POR) pentru derularea a patru proiecte, vizand reabilitarea strazilor, respectiv amenajarea unui club nautic. Valoarea cumulata a proiectelor este de 97,22 milioane lei, din care finantarea nerambursabila reprezinta aproape 50 milioane lei, au anuntat reprezentantii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest "Oltenia" (ADR SV).

Cel mai mare proiect presupune amenajarea clubului nautic si de agrement "Plaja Olt". Proiectul are o valoare totala de peste 34,2 milioane lei. In urma investitiei va fi reamenajata integral plaja existenta: plaja, piscina, casa pompe, cabine, grup sanitar, dusuri; pista caiac - canoe, cu hangare pentru ambarcatiuni, vestiare. De asemenea, se va amenaja un centru fitness de circa 350 mp, precum si un teren de minifodbal, un teren de tenis, o zona pentru tir cu arcul, teren de minigolf, teren volei pe nisip. Perioada de implementare este de 20 de luni.

Restul sumei va fi alocat pentru reabilitarea infrastructurii stradale din municipiu. Astfel, 20 milioane de lei vor fi utilizate pentru lucrari pe strazile Basarabilor, Banului, Manastirii, Miclcovului, Poienii si Cuza Voda. Vor fi reabilitati 50.500 mp de sistem rutier, inclusiv racorudrile cu strazile laterale si 19.620 mp trotuare si alei pietonale. Durata de implementare a proiectului este de 28 de luni.

Un al doilea proiect de infrastructura prevede reabilitarea ansamblului de strazi din zonele Strehareti si Nicolae Balcescu, cu o valoare totala de 16,4 milioane lei. In total vor fi reabilitati aproape 45.000 mp de structura rutiera si aproape 26.400 mp de trotuare si acostamente.

Alte 16,55 milioane lei vor fi folosite pentru reabilitarea unui numar de 5 strazi din Centrul istoric, inclusiv Lipscani si Mihai Eminescu, respectiv peste 13.600 mp de carosabil si trotuare, potrivit reprezentantilor ADR SV.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional