Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

STUDIU:Cluj-Napoca, pe locul I în provincie la construcţia clădirilor de birouri

V.B. Piaţa Imobiliară /

Cluj-Napoca, al doilea cel mai mare oraş din ţară, s-a dezvoltat continuu pe parcursul ultimilor ani datorită capitalului străin atras şi a mediului local de afaceri, piaţa de birouri din acest oraş crescând constant şi devenind cea mai activă din ţară, după Bucureşti, potrivit unui studiu al JLL trimis astăzi redacţiei.

Ana-Maria Vrabie, Office Consultant la JLL, a declarat: "Companii internaţionale renumite îşi deschid în număr mare birouri aici, ca o dovadă că întreaga combinaţie de competenţă a forţei de muncă şi mediu de afaceri prietenos este o reţeta care funcţionează".

Andrei Văcaru, Head of Research & Consultancy la JLL, a explicat: "Dimensiunea oraşului, infrastructura moderna şi costurile mai reduse atrag un număr tot mai mare de investiţii. Dezvoltatorii imobiliari au sesizat această oportunitate şi vor livra peste 50 de mii de metri pătraţi de spaţii noi de birouri doar anul acesta".

Dan Zaharia, Manager al United Business Center, a detaliat: "Extinderea componentei office a grupului Iulius la Cluj-Napoca se datorează interesului manifestat de companiile partenere privind dezvoltarea şi consolidarea operaţiunilor la nivel local, de preferat, într-o singură locaţie. În plus, companii multinaţionale din domeniul IT şi nu numai analizează noi oportunităţi de relocare în clădiri de birouri care oferă un mediu de lucru calitativ şi cu posibilitatea de extindere a suprafeţelor ocupate. Oraşul Cluj-Napoca dispune de atuul de a fi un pol de talente al României, dezvoltat de mediul academic şi mediul de business deopotrivă. Un aport de încredere semnificativ este creat şi prin existenţa clusterului IT, ce reuşeşte să crească nivelul de competitivitate a sectorului şi calitatea resurselor umane".

De asemenea, Lori Collin, reprezentant al NEPI Investment Management, a comentat: "Cererea a dovedit că era nevoie în Cluj-Napoca de clădiri de birouri de Clasa A, cu tehnologia şi designul de ultima generaţie, cu parcări generoase, cu etaje de capacitate mare, atât prin densitatea posturilor de lucru pe etaj, cat şi prin mărimea etajului de până la 6 sau 9 mii de metri pe acelaţi nivel. Locatia, eficienţa clădirii şi posibilitatea chiriaşului de a creşte organic rămân în continuare cei trei factori fundamentali care stau la baza unei decizii corecte. Cluj Napoca are şansa să se dezvolte armonios pe termen lung cu altfel de construcţii".

Angela Potra, Sales and Marketing Manager la Liberty Technology Park Cluj, a relatat: "În 2014 peisajul clujean este în plină creştere datorită celor patru mari dezvoltatori ce redefinesc piaţa office. Numărul ridicat de companii din IT&C şi R&D ce aleg Cluj-Napoca fie pentru sedii noi, fie pentru extinderea companiei transformă oraşul într-o destinaţie prolifică pentru afaceri. Dacă adăugăm acestui fapt potenţialul nelimitat de resurse umane putem observa cu uşurinţă de ce Clujul devine un ecosistem stabil atât pentru companii naţionale cât şi internaţionale, urmând capitala cu paşi repezi. Mai mult, interesul crescut pentru noile tehnologii în rândul absolvenţilor talentaţi ale universităţilor de aici va transforma oraşul într-unul condus de tehnologie".

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional