Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

STUDIUInvestitorii mizează pe eficienţa sistemelor de tâmplărie din aluminiu, în ciuda impactului asupra costurilor

E.D. Piaţa Imobiliară /

Investitorii mizează pe eficienţa sistemelor de tâmplărie din aluminiu, în ciuda impactului asupra costurilor

În ultima perioadă, tot mai mulţi investitori au început să acorde atenţie produselor cu eficienţă energetică ridicată, chiar dacă investiţia iniţială este ceva mai mare, potrivit consultanţilor companiei austriece Alukoenigstahl România.

Potrivit acestora, pentru o lucrare, costurile pentru profilele din aluminiu cu izolare temică superioară pot fi cu 15-20% mai mari. Acest lucru se reflectă într-o creştere cu 6-10% a investiţiei în tâmplărie. Această tendinţă vine în contextul în care, la nivel european, se pune un accent deosebit pe creşterea continuă a performanţei energetice a clădirilor, scopul fiind, că în viitor, toate clădirile noi să fie clădiri independente energetic.

Schüco a asigurat, în acest context, produse pentru câteva proiecte rezidenţiale realizate în capitală, pentru care s-a optat pentru eficientă energetică, siguranţă, confort şi design personalizat.

Aflat în zona centrală a Bucureştiului, pe stradă Dogarilor, ansamblul rezidenţial Urban Spaces este alcătuit din două corpuri de clădire (75 de apartamente), diverse că tipologii şi suprafeţe. Există apartamente pe 2 sau 3 niveluri, garsoniere şi chiar apartamente având curţi proprii. Toate ferestrele sunt înalte, ajungând până la nivelul pardoselii, iar acolo unde s-a considerat necesar, unele camere avansează din planul faţadei, pentru o iluminare naturală cât mai bună. Luând în considerare suprafeţele vitrate mari şi dorinţa arhitectului pentru o linie cât mai simplă a tâmplăriei, Alukönigstahl a propus sistemul din profile de aluminiu Schüco AWS 70.HI+ echipat cu feronerie ascunsă, Schüco AvanTec. Această serie de profile combină excelent izolarea termică specifică ferestrelor din lemn sau PVC cu durabilitatea şi robusteţea aluminiului făcând posibilă realizarea unor vitraje de mari dimensiuni.

Aflată într-o zona rezidenţială exclusivistă, clădirea Grigore Mora care găzduieşte câteva apartamente cu suprafeţe ample şi înălţimi mari a fost realizată la un standard înalt de calitate. Caracteristicile tehnice ale anvelopei clădirii sunt foarte importante pentru confortul beneficiarilor şi pentru costurile de întreţinere ale apartamentelor. Când se doresc valori bune pentru ferestre de dimensiuni generoase trebuie folosite soluţii tehnice pe măsură. În cazul clădirii de pe stradă Grigore Mora din capitală soluţia dată de consultanţii Alukönigstahl au fost ferestrele din seria de profile Schüco AWS 75 BS.ŞI. Aceste serii de profile cu izolaţie termică excelenţă sunt ideale pentru ferestre de mari dimensiuni. Uşi glisante de mari dimensiuni fac trecerea spre mediul exterior. Aceleaşi performanţe se regăsesc la uşile glisante realizate din profile de aluminiu Schüco ASS 70.HI.

Imobilul rezidenţial Floreasca One este situat în Bucureşti, pe stradă Gheorghe Ţiţeica, lângă Lacul Floreasca. Apartamentele de pe cele 8 niveluri ale clădirii oferă toate perspective minunate asupra împrejurimilor. Acest lucru este "ajutat" şi de posibilitatea transformării livingurilor în terase cu ajutorul uşilor glisante de mari dimensiuni realizate din profile de aluminiu cu izolare termică superioară Schüco ASS 70.HI. Ferestrele respectă aceleaşi cerinţe de izolare termică cu valori superioare, fiind realizate într-o construcţie specială, cu cerceveaua ascunsă în toc, care permite o suprafaţă vizibilă de geam şi mai mare, Schüco AWS 70 BS.HI. Zonele de perete cortina sunt realizate în construcţie structurală, cu geam lipit, (FW50+.SG) care oferă un aspect neted, neîntrerupt, pentru zonele de perete cortină.

Cortina Residence este un nou ansamblu rezidenţial localizat în zona de Nord a Bucureştiului, în proximitatea Parcului Herăstrău. Imobilul cu 12 etaje va oferi locatarilor săi un grad sporit de confort. Designul modern al apartamentelor este scos în evidenţă de suprafeţele vitrate mari. Pentru realizarea unui confort termic excelent, fără a creşte costurile pentru încălzire, cele 315 uşi glisante de mari dimensiuni - suprafaţă totală peste 2800 mp - vor fi realizate din profile de aluminiu cu izolare termică superioară Schüco ASS 70.HI. Ferestrele respectă aceleaşi cerinţe de izolare termică cu valori superioare, fiind realizate din profile Schuco AWS 65.HI. Cele 730 de ferestre şi uşi măsoară o suprafaţă totală de 2900 mp. Zonele de perete cortina, aproximativ 600 mp, sunt realizate în construcţie structurală, cu geam lipit, (Schüco FW50+.SG) care oferă un aspect neted, neîntrerupt, pentru primele niveluri ale clădirii.

Alukönigstahl asigură partenerilor săi locali o largă gamă de produse şi servicii: sisteme de profile Schüco din PVC şi aluminiu pentru ferestre şi uşi; sisteme de profile din oţel Jansen pentru ferestre şi uşi, pereţi cortina şi luminatoare; documentaţie tehnică completă pentru producerea tâmplăriei; consultanţă pentru alegerea soluţiei optime din punct de vedere tehnic şi financiar pentru un proiect.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional