Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 5 / 2024

Subvenţii de 6,1 miliarde dolari pentru un producător de cipuri

Internaţional /

Subvenţii de 6,1 miliarde dolari pentru un producător de cipuri
  • document ataşat apasă aici pentru a descărca.

    Cipurile au devenit foarte importante pentru producţia industrială mondială. Producătorul de cipuri de memorie Micron Technology urmează să primească subvenţii de 6,1 miliarde de dolari de la Departamentul pentru Comerţ al SUA, pentru susţinerea finanţării proiectelor interne de fabrici de cipuri, a declarat liderul majorităţii democrate din Senatul SUA, Chuck Schumer, citat de Reuters. Pachetul de subvenţii va finanţa unităţi de fabricare a cipurilor din New York şi Idaho, prin intermediul legii "cipuri şi ştiinţă", a declarat senatorul din New York: "Această investiţie federală monumentală şi istorică va impulsiona şi va propulsa Micron să dea viaţă proiectului său transformator de peste 100 de miliarde de dolari, cu patru fabrici din centrul New York-ului, creând aproximativ 50.000 de locuri de muncă". Micron plănuieşte să construiască un complex de fabrici de cipuri în New York, în următorii 20 de ani, a adăugat senatorul. Ştirea completează un şir de subvenţii anunţate de administraţia Biden în ultimele săptămâni, deoarece Statele Unite încearcă să reducă dependenţa de China şi Taiwan şi să-şi supraalimenteze propria producţie de cipuri, rămase în urmă. Cota SUA din capacitatea globală de producţie de semiconductori a scăzut de la 37% în 1990 la 12% în 2020, potrivit Asociaţiei Industriei Semiconductorilor (SIA). Parlamentarii au avertizat că dependenţa SUA de cipurile fabricate în Taiwan de cel mai mare producător de cipuri din lume, TSMC, este riscantă, deoarece China revendică insula autoguvernată drept teritoriul său şi şi-a rezervat dreptul de a utiliza forţa pentru a-l recupera. Intel a obţinut granturi de 8,5 miliarde de dolari, luna trecută, în timp ce TSMC, din Taiwan, a câştigat în aprilie 6,6 miliarde de dolari pentru a-şi dezvolta producţia americană.

    Legea "cipuri şi ştiinţă" alocă 52,6 miliarde de dolari pentru sprijinirea sectorului. Departamentul de Comerţ dedică 28 de miliarde de dolari pentru subvenţii guvernamentale pentru fabricarea de cipuri avansate, deşi are cereri de peste 70 de miliarde de dolari şi are, de asemenea, 75 de miliarde de dolari în autoritatea de împrumut.

    Ştirile zilei

    Revista
    BURSA Construcţiilor

    Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

    Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

    Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

    În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

    Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

    Locuinţe

    Piaţa Imobiliară

    Amenajări

    Materiale

    Fotoreportaj

    Preţuri

    Finanţare

    Investiţii

    Legea

    Internaţional