Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Sunt cautate imobilele de birouri de maxim cinci mil. euro

I.D. Piaţa Imobiliară /

Majoritatea cererilor de pe piata cladirilor de birouri vizeaza achizitia de imobile cu suprafete medii de pana in 4.000 mp si bugete de pana in cinci milioane de euro, potrivit solicitatilor inregistrate pe portalul societatii ESOP Consulting.

In ultimele sase luni s-a resimtit o crestere cu 20% a cererii de achizitionare de spatii. Printre potentialii clienti se numara firme din domeniul medical, din sectorul IT&C si al serviciilor.

La sfarsitul anului trecut, in Bucuresti erau scoase la vanzare 100 centre de birouri si 124 de vile, cu spatii de birouri.

Alexandru Petrescu, manager al ESOP Consulting, a precizat:

"Este un moment prielnic de cumparare, deoarece numarul imobilelor disponibile este mai mult decat dublu fata de 2008, iar preturile sunt semnificativ mai avantajoase."

Din punct de vedere al preturilor, acestea variaza intre 70.000 euro si 24 milioane de euro.

Cea mai ieftina proprietate care poate servi ca spatiu de birouri si poate fi cumparata imediat este un birou de 63 mp, in complexul Sitraco din zona Unirii, cu 70.000 euro.

Cel mai mare buget, de 24 milioane euro, il solicita achizitionarea unui centru de afaceri din zona Alba Iulia, cu o suprafata totala de inchiriat de 17.610 mp.

Cea mai scumpa vila amenajata pentru birouri scoasa la vanzare costa 8 milioane euro, este situata in zona Romana si are o suprafata de 2.700 mp.

Pretul de vanzare pe metru patrat a unui spatiu de birouri este cuprins intre 829 euro/mp (un centru de afaceri din sudul Capitalei) si 5.000 euro/mp (o vila istorica ultracentrala). Cele mai multe oferte - circa 75% se incadreaza intre 1.250 euro/mp si 2.100 euro/mp.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional