Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 7 / 2024

Swisspor - termoizolaţie din polistiren expandat

F.A. Materiale /

Sistemul compozit termoizolant Swisspor pentru izolarea pereţilor exteriori ai clădirii este conform standardului EN 13499:2004 şi este alcătuit din termoizolaţie din polistiren expandat, aplicat pe perete cu mortar adeziv, ancorat cu dibluri, placat cu masă de şpaclu armată cu plasă fibră de sticlă şi finisat cu tencuială decorativă organică sau minerală.

Diferenţierea sistemului Swisspor Ecoterm este marcată la nivelul componentelor sistemului prin caracteristicile materialelor care conferă utilizatorului raportul optim preţ/calitate, susţine Marian Şerban, director general adjunct al Swisspor. Domnia sa prezintă, ca exemplu, două din componentele sistemului.

Termoizolaţia o constituie polistirenul expandat. Swisspor prezintă clienţilor săi atât analiza comparată a diferitelor materiale izolatoare (vată bazaltică, EPS, XPS, poliuretan), care demonstrează eficienţa EPS, cât şi argumente între diferitele soluţii tehnico-comerciale ale diferitelor tipuri EPS prezente în piaţa locală.

Domnul Şerban susţine că elemente de diferenţiere la nivelul reţetei de fabricaţie şi a tehnologiei utilizate conferă produsului Swisspor proprietăţi fizico-chimice superioare care permit reducerea costurilor material - aplicare cu circa 10%.

SwissporLambdaPor este primul polistiren grafitat produs în România.

Reţeta de fabricaţie permite îmbunătăţirea coeficientului conductivitate termică cu 18,5%. Aceasta înseamnă că pentru acelaşi efect de izolare putem folosi mai puţin material.

Adezivul şi masa de şpăcluire Swisspor EPSADH este realizat după principiul "două produse într-unul singur" cu efecte asupra reducerii consumului de material la aplicare cu circa 5%.

În plus, reţeta de aditivare permite uscarea lentă a materialului preparat chiar şi în sezonul cald. Lucrabilitatea sporită conferă reducerea consumului cu 3 - 5%, precum şi eliminarea riscului apariţiei fisurilor pe faţadă.

Preţurile pot varia între 40 şi 70 lei/mp

Sunt aproximativ zece factori ce ţin de alegerea soluţiei care pot influenţa cos-tul pe metru patrat, de la simplu la de şase ori mai mare. Beneficiile sunt pe măsura investiţiei.

Preţurile pot varia între 40 şi 70 lei/mp, inclusiv TVA. Montajul poate fi realizat de orice aplicator cu calificare specifică. Swisspor recomandă parteneri autorizaţi. Costul aproximativ este de 50 lei/mp (inclusiv TVA). În termen de două săptămâni o echipa de aplicatori poate realiza reabilitarea faţadei unui bloc de o scara cu patru etaje.

Conductivitatea termică a polistirenului SwissporLambdaPor este 31 mW/Mk. Garanţia oferită pentru calitatea materialelor este de zece ani. Garanţia acordată sistemului este condiţionată de condiţiile de mediu şi aplicare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Proiecte

Amenajări

Materiale

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Perspective

Internaţional