Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Telekom prelungeşte termenul pentru vânzarea pachetului de 24 de proprietăţi

Elena Deacu Piaţa Imobiliară /

Telekom Romania Communications prelungeşte până la 17 august termenul-limită pentru depunerea ofertelor pentru pachetul de 24 de proprietăţi imobiliare scoase la vânzare şi reînchiriere, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Pachetul complet cuprinde 24 de proprietăţi din Bucureşti şi alte şapte oraşe: Bacău, Constanţa, Oradea, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu şi Timişoara. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor a fost prelungit pentru a da posibilitatea potenţialilor cumpărători să pregătească documentaţia necesară, dată fiind complexitatea pachetului.

Ofertele pot fi depuse pentru întregul pachet de 24 de proprietăţi şi/sau pentru un sub-pachet de 17 proprietăţi. Întregul pachet are o suprafaţă utilă totală de 46,500 m2 şi un preţ de pornire de aproximativ 26,3 milioane euro (fără TVA), stabilit de evaluatori independenţi. Sub-pachetul de 17 proprietăţi are o suprafaţă utilă totală de 35,100 m2 şi un preţ de pornire de 21,6 milioane euro.

Contractele de închiriere către terţe părţi aflate în derulare vor fi preluate de câştigătorul licitaţiei, fără modificarea clauzelor, acesta din urmă având astfel asigurat un flux constant de venituri. În plus, Telekom Romania Communications va închiria anumite spaţii ale clădirilor care găzduiesc echipamente tehnice, birouri şi spaţii comerciale, astfel că tranzacţia nu va genera discontinuităţi în activitatea companiei. Suprafeţele ce urmează a fi închiriate de Telekom Romania Communications reprezintă 45% din suprafaţa utilă a clădirilor pentru pachetul de 24 de proprietăţi şi 48% pentru pachetul de 17 proprietăţi. La acestea se adaugă suprafeţele închiriate către terţe părţi, care reprezintă 17% din suprafaţa utilă a clădirilor pentru pachetul de 24 de proprietăţi, respectiv 22% pentru cel de 17 proprietăţi.

Ofertele trebuie însoţite de documente de eligibilitate, inclusiv scrisori de garanţie. Câştigătorul licitaţiei va fi desemnat în urma celei mai bune oferte de preţ pentru achiziţie, nivel al chiriei percepute pentru imobile, cumulate cu alte condiţii relevante.

Punerea spre vânzare urmată de închirierea parţială a anumitor spaţii din imobilele incluse în pachetul de proprietăţi imobiliare face parte din strategia Telekom Romania de capitalizare a acestor active. Suma care va fi obţinută din vânzarea pachetului de proprietăţi va fi direcţionată spre investiţii necesare derulării activităţilor telecom. În 2014, Telekom Romania a vândut 28 din activele sale imobiliare, obţinând 11,6 milioane euro, aceste fonduri fiind destinate investiţiilor pentru activitatea de bază a companiei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional