Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Terenurile de golf, încă scumpe şi greu de compactat

(A.T.) Piaţa Imobiliară /

Ţara noastră dispune, în prezent, de cinci terenuri de golf, care se străduiesc să satisfacă exigenţele jucătorilor experimentaţi: unul la Clubul Diplomatic din Bucureşti (6 cupe), unul în Judeţul Alba (9 găuri, 75 hectare), unul la Breaza şi unul în Recaş (34 de hectare) şi cel mai nou la Zurbaua, lângă Bucureşti (6 găuri). "Ca şi în cazul terenurilor pentru agricultură, unul dintre motivele pentru care este foarte dificil pentru un investitor să amenajeze un teren de golf în România este fărâmiţarea terenurilor. În localităţile din apropierea Bucureştiului este, în continuare, foarte greu să achiziţionezi suprafeţe mari de teren perfect compactate, iar acolo unde s-a reuşit o comasare, preţurile au crescut până au atins pragul inaccesibilului", explică re­prezentanţii companiei EuroMe­tropola, într-un comunicat de presă remis redacţiei.

În localităţile din apropierea celui mai nou teren de golf amenajat în ţara noastră, preţurile terenurilor se situau, în vara anului trecut când s-a şi inaugurat clubul, între 20-120 euro/mp (Zurbaua, Săbăreni, Tărtăşeşti), în condiţiile în care pentru un teren realmente adresat profesioniştilor, cu 18 găuri, este nevoie de 1.000 de hectare de teren. "În ultimele şase luni aceste preţuri pentru terenurile mari au mai scăzut cu 20-25%", susţin agenţii de la "EuroMetropola".

Ei arată că estul Europei este deficitar la capitolul terenuri de golf profesionale. Ţara noastră ar putea avea un avantaj în această perioadă, prin preţurile scăzute pentru terenuri şi posibilităţi mai facile de achiziţie şi compactare, pe o piaţă unde cumpărătorii lipsesc de mai bine de şase luni.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional