Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

tIMOn prezintă trei invenţii pentru sporirea calităţii locuinţei

A.C. Piaţa Imobiliară /

tIMOn prezintă trei invenţii pentru sporirea calităţii locuinţei

tIMOn, Târgul Imobiliar Naţional, va prezenta la ediţia din această toamnă, care va avea loc la sfârşitul săptămânii, trei invenţii care vizează îmbunătăţirea mediului din locuinţe şi surse alternative de energie, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Ioan Stamatin, profesor de fizică şi inventator va prezenta cele mai noi invenţii la care lucrează ca şi coordonator al unei echipe de tineri cercetători, toate destinate locuinţelor şi implicit consumatorului final, se arată în sursa citată.

Unul dintre proiecte îl reprezintă supercapacitorul pe bază de grafene pentru alimentarea senzorilor destinaţi monitorizării locuinţelor.

"Acesta este o sursă alternativă de alimentare a senzorilor din casă, care nu mai au nevoie de alte tipuri de alimentări (baterii, curent electric etc.), deoarece sistemul dezvoltat permite autoalimentarea", este citat Stamatin în comunicat.

El a dezvoltat şi o alternativă la filtrele din carbon activ utilizate la sistemele de ventilare a aerului.

"Carbonul activ pe bază de aerogeluri carbonice pentru epurarea apelor şi aerului din locuinţe este un alt proiect pe care îl dezvoltăm. Acestea se montează în faţa ventilatoarelor, aerotermelor şi circulă, absorb şi epurează aerul. Preţul este echivalent cu cel pentru filtrele clasice din carbon activ, chiar cu 10% mai mic, acestea având în plus proprietatea de autocurăţare", a mai declarat Stamatin.

Un alt proiect pe care Ioan Stamatin intenţionează să-l breveteze este un sistem de epurare si monitorizare a calităţii apei care intră în casă cu ajutorul pilelor de combustie microbiene.

"Sistemul este autosustenabil, acesta luându-şi energia din activitatea microbiană din apa pe care o monitorizează", potrivit profesorului de fizică.

Cele trei produse sunt în curs de brevetare, iar anul viitor vor fi realizate prototipurile.

Cea de-a 25-a ediţie tIMOn Târgul Imobiliar Naţional începe joi, 16 octombrie, în Piata Constituţiei.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional