Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Tinta Primariei Oradea pe acest an este reabilitarea strazilor din cartierele vechi

I.D. Investiţii /

Oradea, centru

Oradea, centru

Bugetul consolidat al municipiului Oradea pentru acest an a fost stabilit la venituri in suma de 1 miliard de lei si la cheltuieli in suma de 1,03 miliarde lei. Valoarea de 28,24 milioane lei provine din excedentul anterior, potrivit datelor furnizate de reprezentantii primariei.

Suma imprumuturilor contractate din surse interne si externe pentru realizarea obiectivelor pe acest an se ridica la 47,27 milioane lei.

"Bugetul pentru anul 2012 prezinta cateva particularitati fata de anii precedenti. Astfel, in acest an, bugetul va avea un varf de crestere, datorat rambursarilor la creditul contractat pentru achizitia tramvaielor. Totodata, vom simti influenta unor decizii luate de Guvernul Romaniei, privind reducerea impozitului pe venituri. De asemenea, trebuie sa avem in vedere asigurarea cofinantarii proiectelor europene. Pentru implementarea acestor proiecte va fi nevoie de contractarea unui credit de 20 milioane de euro pentru urmatorii trei ani, ca sa putem asigura contributia municipalitatii la cei 200 milioane de euro atrasi din fonduri europene", a declarat primarul Ilie Bolojan in cadrul unei conferinte de presa din data de 9 februarie.

Primaria Oradea si-a propus in acest an realizarea unor investitii in valoare de 548,54 milioane lei.

Prioritatile bugetului local vor viza in primul rand reabilitarea strazilor din cartierele vechi. In acest sens Primaria Oradea si-a propus sa finalizeze lucrarile de modernizare a peste 50 de strazi din municipiu.

Totodata primaria are in vedere racordarea la utilitati a zonelor incluse in intravilan si reabilitarea retelelor de azbest. "Numai in cartierul Iosia sunt peste 20 de strazi, care nu pot fi asfaltate, deoarece retelele de canalizare sunt din azbest", a precizat primarul Ilie Bolojan.

Se vor realiza si lucrari de poduri sau strazi noi. Este vorba despre finalizarea lucrarilor la podul dintre Dragos Voda si str. Facliei. Constructia rampelor podului si a giratiei se vor face din bugetul local. Primaria Oradea are in vedere si realizarea legaturii intre cartierul Velenta si zona Cantemir, printr-un teren din vecinatatea supermarketului Lotus. Legatura dintre cele doua zone va fi gata anul acesta.

Nici parcurile sau zonele verzi nu vor fi neglijate. "In acest an, vom finaliza lucrarile de modernizare ale Cimitirului Municipal. Totodata, Parcul Padis va intra din primavara in reabilitari. Primaria Oradea doreste sa amenajeze zone verzi in fiecare din cartierele municipiului. Avem in vedere amenajarea unor parcuri noi: in carterul Iosia - pe Hategului, in cartierul Nufarul II - langa Adona, in zona Xenopol si nu numai", a spus primarul Ilie Bolojan.

In ceea ce priveste amenajarea de parcari de resedinta, cheltuielile pentru acest tip de investitie au fost reduse, in schimb se va avea in vedere asfaltarea zonelor nemodernizate, respectiv a zonelor de pamant din cartierele de blocuri. In zona centrala a orasului, dupa finalizarea mutarii Spitalului de Infectioase, va incepe demolarea cladirii, iar apoi construirea noii parcari din str. Tribunalului.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional