Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Toamna incep investitiile pe litoralul romanesc

I.D. Investiţii /

Hotel 2D

Hotel 2D

Operatorul hotelier SC Sulina Estival 2000 SA continua investitiile in structura hoteliera din statiunea Neptun.

In aceasta toamna societatea va incheia proiectul de modernizare a complexului 2D, iar de anul viitor va demara un nou propiect hotelier, a anuntat domnul Cristian Sarepa, directorul general al societatii.

Din 2013 Sulina Estival incepe reabilitarea unui nou hotel

Hotelul Traian din Neptun va intra in lucrari de reabilitare incepand din 2013. Proiectul se ridica la o valoare totala de 500.000 de euro, finantarea fiind asigurata din fonduri proprii.

Investitia va cuprinde renovarea camerelor inclusiv reabilitarea utilitatilor: sanitare, termice, electrice.

Lucrarile la complexul 2D vor fi incheiate in acest an

Ultimele lucrari de la complexul 2D vor incepe luna viitoare. Ansamblul este situat in zona zero a statiunii Neptun, fiind alcatuit din trei corpuri de cladire.

Lucrarile presupun amenajarea spatiilor verzi. Costurile au fost estimate la suma de 500.000 lei, finantarea urmand sa fie asigurata tot din fonduri proprii.

Modernizarea complexului 2D a fost demarata in 2002, imediat dupa achizitia complexului de catre societatea Sulina Estival 2000. Din 2009 investiile au luat amploare odata cu aprobarea finantarii din fonduri europene a unui amplu proiect de reabilitare si extindere. Fondurile au fost obtinute prin Programul Operational Regional, axa 5.2 "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice". Valoarea proiectului s-a ridicat la suma de 16,7 milioane lei din care valoarea eligibila a insumat 13,3 milioane lei.

Proiectul s-a desfasurat in doua etape. Prima etapa a cuprins ridicarea unei constructii de 3.000 mp. Aceasta cuprinde receptie, sala de conferinte, centru SPA etc. Totodata, s-au executat lucrari de modernizare a piscinei din cadrul ansamblului care era puternic deteriorata.

In etapa a doua au fost modernizate cele 295 de camere ale complexului. S-au realizat de asemenea lucrari de instalatii: sanitare, termice etc.

Reabilitarea infratructurii rutiere ar putea aduce mai multi turisti pe litoral

Potrivit domnului Cristian Sarepa exista multe lucrari de constructii ce ar putea fi realizate la nivelul statiunii Neptun pentru incurajarea investitiilor turismului, insa cel mai important aspect este cel legat de infrastructura rutiera: "S-a reabilitat doar aleea principala, trebuie sa fie reabilitate si strazile secundare. Dupa aceea mai sunt problemele cu amenajarea parcurilor, iluminatul stradal si multe altele", considera domnul Cristian Sarepa.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional