Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Toate localitatile din judetul Iasi vor avea canalizare si apa curenta

I.D. Investiţii /

Toate localitatile din judetul Iasi vor avea canalizare si apa curenta

Lucrarile de modernizare a sistemelor de apa si canalizare in Targu Frumos si Podu Iloaiei au fost inaurate ieri, 10 iulie.

Investitiile care vor fi efectuate in cele doua orase au o valoare de peste 7 milioane de euro si fac parte dintr-un proiect co-finantat prin Programul Operational Sectorial-Mediu (POS - Mediu I).

Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, a declarat:

"Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apa si canalizare in Judetul Iasi este proiectul prin care o mare parte a iesenilor va beneficia de apa si canalizare la standarde europene. Iasul va fi primul judet din tara in care toate comunitatile vor beneficia de aceste utilitati."

Sapte statii de pompare apa uzata vor fi executa la Podu Iloaiei

Lucrarile de la Podu Ilioarei cuprind extinderea si reabilitarea retelei de canalizare in Podu Iloaei si Scobalteni cu o lungime de 13,3 km,

Totodata va fi realizata aductiunea pentru apa pe o lungime de 2,3 km in localitatea Scobalteni, reteaua de apa va fi extinsa si reabilitata in Podu Iloaiei si Scobalteni cu o lungime de 5,2 km, vor fi executate doua statii de pompare apa potabila in Podu Iloaiei si Scobalteni si sapte statii de pompare apa uzata. Conductele de refulare aferente acestor statii se vor extinde cu o lungime de 2 km si va construit un rezervor cu capacitatea de 300 mc la Scobalteni. Lucrarile vor fi executate de asocierea Iasicon - Emit Ercole Marelli Impianti Tecnologici S.P.A., cu o valoare de contract acceptata de 14,68 milioane lei. Perioada de implementare este de 17 luni.

Dupa finalizarea lucrarilor din cadrul acestui proiect, un numar de aproximativ 375 de gospodarii vor beneficia de bransamente la reteaua de apa potabila, iar aproximativ 910 de gospodarii vor beneficia de serviciul de canalizare.

1.160 de gospodarii din Targu Frumos vor beneficia de canalizare

La Targu Frumos se va executa extinderea si reabilitarea sistemului de canalizare cu o lungime de 19 km, sase statii de pompare apa uzata, inclusiv a conductelor de refulare aferente acestor statii. Magistralele de apa vor fi extinse cu aproximativ 3 km iar conductele de distributie cu aproximativ 5 km, reteaua de apa va fi reabilitata pe aproximativ 3 km.

Lucrarile vor fi executate de asocierea Tmucb-Conest, cu care a fost incheiat un contract pe 24 de luni ce se ridica la suma de 18,32 milioane lei.

Un numar de aproximativ 315 de gospodarii vor beneficia de bransamente la reteaua de apa potabila, iar aproximativ 1.160 de gospodarii vor beneficia de serviciul de canalizare in urma implementarii proiectului.

Judetul Iasi ar putea atrage peste 200 milioane euro prin POS Mediu II

Lista scurta a investitiilor preconizate a fi incluse in proiectul POS MEDIU II, ce vor fi implementate in perioada 2015-2020, cuprinde 27 de aglomerari urbane din Judetul Iasi. Aceste localitati vor beneficia in principal de lucrari de alimentare cu apa, realizarea unor aductiuni, constructia de rezervoare, realizarea de retele de canalizare sau constructia de statii de epurare. Suma estimata a fi acordata Judetului Iasi in cadrul POS MEDIU II este de 200 milioane de euro.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional