Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Tranzactii imobiliare de 300 mil. euro in negociere

I.D. Piaţa Imobiliară /

Blake Horsley, Director Investment Services in cadrul Colliers International Romania

Blake Horsley, Director Investment Services in cadrul Colliers International Romania

Tranzactii de Investitii de peste 300 milioane de euro se afla in stadiu avansat de negociere la ora actuala in Romania, majoritatea proprietatilor fiind cladiri de birouri, informeaza consultantul imobiliar Colliers International.

"Nivelul tranzactiilor aflate acum in negociere este extraordinar pentru piata, deoarece aceste tranzactii vor stabili repere utile atat vanzatorilor cat si cumparatorilor, mai ales in etapa ", a afirmat Blake Horsley, Director Investment Services in cadrul Colliers International Romania.

In ciuda incertitudinilor din mediul economic, investitorii continua sa fie activ interesati de cladiri de birouri cu rata de neocupare scazuta si chirii sustenabile, amplasate in zone cu acces la metrou. Aceste cladiri confera cumparatorului o mai mare siguranta a veniturilor si in general, o perspectiva pozitiva asupa potentialilor chiriasi in contextul lipsei ofertei de cladiri de calitate in anii urmatori.

Expansiunea continua a retailerilor in ultimele 12 luni a condus la posibilitatea atingerii unor praguri mai ridicate de preinchiriere si, astfel, dezvoltarea de centre comerciale a devenit din nou un subiect pe agenda dezvoltatorilor si a investitorilor.

"Este important sa subliniem momentul cand au fost demarate aceste tranzactii, adica acum 6-9 luni. Daca discutiile pentru aceste proprietati ar fi inceput in vara, nu cred ca am fi asistat la acest volum ridicat de tranzactii, in conditiile in care atat finantarea bancara cat si acordul actionarilor au devenit mult mai greu de obtinut. In consecinta, dupa o posibila efervescenta in decembrie 2011 si in primul trimestru al anului 2012, consider ca al doilea semestru al anului viitor va fi mai degraba linistit, pe masura ce dificultatile in obtinerea finantarii vor afecta piata similar cu modul in care s-a intamplat in 2008 si 2009", a adaugat Horsley.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional