Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Tranzactiile de pe piata de birouri, in mare parte renegocieri

C.T. Piaţa Imobiliară /

Tranzactiile de pe piata de birouri, in mare parte renegocieri

Aproximativ 34% din tranzactiile imobiliare incheiate pe piata inchirierii de birouri in prima jumatatea a anului 2013 au fost reprezentate de renegocieri ale conditiilor contractuale. Acest lucru se datoareaza numarului mare de contracte semnate in 2008-2009, care au termen de expirare anul acesta.

In aceeasi perioada a anilor 2012 si 2011, aceasta pondere nu a depasit 15%.

In majoritatea cazurilor, tranzactiile de renegociere vin la pachet cu extinderea perioadei contractuale, dar exista si un numar in crestere de tranzactii de renegociere pura, potrivit unui raport realizat de CBRE Romania.

In ceea ce priveste nivelul de cereri noi in piata, acesta este minoritar, sub 10% din suprafata total tranzactionata la nivelul intregului semestru.

Domeniul vedeta al tranzactiilor din piata de birouri a fost, in prima parte a anului 2013, sectorul financiar / bancar, 50% din suprafata total tranzactionata de CBRE in aceasta perioada fiind pentru companii din acest business.

CBRE Group este o firma de servicii comerciale imobiliare internationala si sediul central in Los Angeles.

CBRE ofera consultanta strategica si executorie pentru vanzarea sau inchirierea proprietatilor, servicii corporatiste, managementul proiectelor, proprietatilor si altor facilitati, consultanta in materie de credite ipotecare, estimare si evaluare, planuri de dezvoltare, managementul investitiei, precum si cercetare si consultanta.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional