Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Tranzacţiile imobiliare de lux din Pipera, în creştere cu 15%

Elena Deacu Piaţa Imobiliară /

Tranzacţiile imobiliare de lux din Pipera, în creştere cu 15%

Numărul tranzacţiilor proprietăţilor de lux din zona de nord a Capitalei este în creştere cu 15% faţă de perioada similară a anului trecut, spun reprezentanţii agenţiei imobiliare Palace Estate.

Potrivit acestora, numărul de cereri pentru vânzarea sau închirierea proprietăţilor cu valori de peste un milion de euro este într-o creştere vizibilă iar trendul vânzărilor de lux este abia la început.

În momentul de faţă, agenţia imobiliară are în portofoliul său peste 15 proprietăţi a căror valoare de piaţă depăşeşte un milion de euro. Cele mai des întâlnite facilităţi sunt piscinele şi grădinile de dimensiuni mari, mobilierul de lux, precum şi locurile de parcare, curţile amenajate şi spaţiile pentru petrecerea timpului liber. În plus, în majoritatea proprietăţilor de lux există camere dedicate special persoanelor din staff-ul administrativ, cum ar fi menajerele sau grădinarii.

Dinamica pieţei este datorată şi schimbării mediului de afaceri şi investiţional din zonă. "Relocarea unor importante multinaţionale în zonă şi dezvoltarea afacerilor autohtone au generat noi clienţi cu venituri foarte mari, interesaţi de segmentul imobiliar de lux. Aceştia sunt cei care văd achiziţia unei proprietăţi de peste un milion de euro ca o investiţie", spune Yaniv Dahan, proprietarul Palace Estate.

În plus, cumpărătorii doresc să profite de faptul că preţurile terenurilor se menţin, încă, la un nivel avantajos. Cei care pleacă acum din Pipera sunt proprietarii care au investit în urmă cu câţiva ani în zonă şi care consideră că starea actuală a pieţei este propice recuperării investiţiei.

Potrivit brokerilor Palace Estate, 2015 este momentul optim pentru investiţiile imobiliare. Foştii proprietari sunt gata să vândă la un preţ rezonabil, iar cumpărătorii au premisele unei creşteri a preţurilor în 2016. "2015 este unul dintre acei rari ani în imobiliare în care cererea şi oferta se întâlnesc în punctul perfect, în care toată lumea câştigă", susţine proprietarul agenţiei imobiliare.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional