Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Trei centre comerciale vor fi finalizate pana la sfarsitul anului

A.D. Piaţa Imobiliară /

Promenada Mall.

Promenada Mall.

Cel mai important centru comercial care urmeaza sa fie livrat in acest an este Promenada Mall, amplasat pe Calea Floreasca din Bucuresti. Centrul comercial va dispune de o suprafata inchiriabila de aproximtiv 35.000 mp. Centrul comercial este pre-inchiriat in proportie de 80%, iar inaugurarea sa este programata pentru luna octombrie, potrivit unui raport intocmit de compania de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

La nivel national, in semestrul al doilea din 2013 este anuntata finalizarea a inca doua proiecte: Corall Constanta si AFI Palace Ploiesti.

In prezent, oferta de noi centre comerciale din Bucuresti aferenta perioadei 2013-2014 se transpune prin aproximativ 60.000 mp, alcatuita din doua proiecte: Promenada Mall si Vulcan Value Center.

Alte trei proiecte de centre comerciale au fost reanuntate pe piata bucuresteana in ultimele luni, insa data inceperii lucrarilor de constructie este inca incerta: ParkLake Plaza (aproximativ 63.000 mp suprafata inchiriabila), Mega Mall (aproximativ 60.000 mp) si Victoria City Lifestyle (aproximativ 35.000 mp).

In trimestrul al doiela din 2013 cea mai importanta tranzactie de pe piata de retail a fost preluarea retelei de bricolaj Bricostore (15 magazine), de catre compania britanica Kingfisher. Pe termen mediu, compania intentioneaza sa isi extinda reteaua la 50 de unitati.

In ceea ce priveste chiriile, pentru cele mai bune spatii de retail (atat in centre comerciale, cat si in cazul unitatilor comerciale stradale) se percep intre 55-65 de euro pe mp pe luna. Cele mai mari chirii se regasesc in AFI Palace Cotroceni si Baneasa Shopping City.

In schimb, au scazut chiriile spatiilor comerciale din centrul istoric, mentioneaza reprezentantii Jones Lang LaSalle.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional