Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Trimestrul 3 aduce cel mai inalt nivel de ocupare a spatiilor de birouri

I.D. Piaţa Imobiliară /

Trimestrul 3 aduce cel mai inalt nivel de ocupare a spatiilor de birouri

Stocul spatiilor moderne de birouri din Bucuresti a inregistrat la sfarsitul trimestrului trei o crestere de 3% fata de trimestrul precedent. Astfel, la 30 septembrie stocul insuma 2.094.000 mp, arata un raport al consultantului CBRE Romania.

Noile cladiri de birouri, Platinum Business & Convention Center, Golden Blitz OB si Grawe II au crescut stocul cu 49,700 mp. Acesta reprezinta cel mai ridicat nivel de noi livrari din acest an, cu 65% mai mare fata de trimestrul doi si 36% mai mare fata de trimestrul unu. in faza de constructie, cu termen estimat de livrare in trimestrul patru 2011, sunt peste 25,000 mp, in cladiri ca Elite BC, CrystalTower si Barbu Vacarescu OB.

rata de neocupare continua sa scada

Rata de neocupare a spatiilor de birouri din Bucuresti continua trendul descendent, actualmente situandu-se la 15,9%, avand in vedere faptul ca, nivelul proiectelor aflate in proces de constructie a scazut comparativ cu cel din 2009 si 2010.

trimestrul 3, cel mai mare nivel in activitatea de tranzactionare

in ceea ce priveste activitatea de tranzactionare, trimestrul trei a inregistrat cel mai inalt nivel din acest an, in total fiind tranzactionati 87,500 mp, cererea situandu-se in jurul valorii de 64,600 mp similara cu cifrele din trimestrul trei 2010 (62,400 mp). Nivelul chiriei prime nu prezinta fluctuatii semnificative, ramanand constant la valoarea de 19.5 euro/mp/luna.

Comparativ cu primul si al doilea trimestru din 2011, in trimestrul trei extinderile au crescut pana la 14% din totalul tranzactionat, in timp ce activitatea de pre-inchiriere a suferit o scadere, situandu-se in trimestrul trei la nivelul de 1%.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional