Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

UE investeste 1,2 miliarde euro in surse regenerabile de energie

A.D. Investiţii /

Comisia Europeana a acordat o finantare de peste 1,2 miliarde de euro pentru 23 de proiecte vizand obtinerea energiei din surse regenerabile in cadrul primei primei cereri de propuneri pentru asa-numitul program de finantare NER300. Comisia va proceda in cel mai scurt timp la lansarea celei de a doua cereri de propuneri.

"Ajutorul in valoare de 1,2 miliarde euro - suma platita de poluatori - se va adauga la cele doua miliarde euro provenite din investitii private pentru cele 23 de proiecte de demonstratie cu emisii scazute de dioxid de carbon selectionate", a declarat Connie Hedegaard, comisarul european pentru politici climatice.

Proiectele acopera o gama larga de tehnologii privind energia din surse regenerabile: bioenergia (inclusiv biocombustibilii avansati), energia solara concentrata, energia geotermala, energia eoliana, energia oceanelor si administrarea energiei din surse regenerabile (retele inteligente).

Proiectele vor fi cofinantate cu venituri obtinute din vanzarea a 200 milioane de certificate de emisii din rezerva pentru instalatiile nou intrate (NER) din cadrul schemei UE de comercializare a certificatelor de emisii.

Finantarea NER300 va acoperi pana la 50% din "costurile relevante" ale proiectului. Restul va fi acoperit din investitii private si/sau finantari suplimentare din partea bugetelor nationale. Finantarea NER300 va fi pusa la dispozitie anual, pe baza performantelor dovedite (cantitatea de "energie verde" produsa) si a indeplinirii cerintelor privind transferul de cunostinte.

A doua cerere de propuneri va acoperi fondurile neutilizate din cadrul primei cereri de propuneri, precum şi veniturile corespunzatoare celor 100 milioane de certificate de emisii ramase din rezerva pentru instalatiile nou intrate.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional