Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

UE va finanta modernizarea statiunii Poiana Brasov si a orasului Rasnov

I.D. Investiţii /

Planul Integrat de Dezvoltare al polului de crestere Brasov cuprinde de marti, 3 martie, inca doua contracte de finantare prin Programul Operational Regional semnate. Valoarea totala a investitiilor se ridica la suma de 62,7 milioane de lei.

Proiectul "Amenajare zona turistica Poiana Brasov - amenajare spatii agrement si divertisment" are o valoare totala de 44,48 milioane de lei, din care finantarea nerambursabila este de 17,15 milioane de lei. Proiectul vizeaza crearea unui complex destinat activitatilor de agrement si divertisment in statiunea turistica Poiana Brasov.

Proiectul integrat de reactualizare si modernizare urbana - Centrul istoric Rasnov are o valoare totala de 18,25 milioane de lei, din care 14,36 milioane lei reprezinta finantare nerambursabila. Proiectul are ca scop amenajarea Pietei Unirii ca zona pietonala, construirea unui pasaj subteran sub actuala piata, construirea unei parcari subterane (pe 2 niveluri, cu o capacitate de 100 de locuri), amenajarea unui spatiu destinat organizarii de evenimente publice, amenajarea spatiilor verzi, precum si refacerea iluminatului public. Durata de implementare este de 24 de luni pentru fiecare proiect in parte.

In localitatea Rasnov se afla in implementare de asemenea un proiect de investitii pentru dezvoltarea facilitatilor sportive. Investitia, in valoare de aproximativ 50 de milioane de lei, consta intr-o trambulina K 90 de sarituri cu schiurile (singura din Romania), o partie de biatlon si o partie de schi fond la standarde olimpice, toate fiind practicabile atat pe timp de iarna, cat si in celelalte sezoane.

Localitatea Rasnov va gazdui o serie de probe sportive in cadrul FOTE 2013.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional