Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Un apartament în Bucureşti, mai scump decât la Milano

A.G.R. Piaţa Imobiliară /

Bucureştiul se află printre cele mai scumpe oraşe din lume în funcţie de preţul mediu al apartamentelor din zona centrală, se arată într-un raport întocmit de compania de consultanţă imobiliară Global Property Guide (GPG). Astfel, la nivel mondial capitala României ocupă locul 26 din 113 pieţe imobiliare, depăşind Amsterdam, Milano, Bruxelles sau Berlin. Potrivit cercetării realizate pe baza datelor din 2008, preţul pe metru pătrat al unei locuinţe din centrul Bucureştiului ajunge la 3.935 euro, în timp ce la Amsterdam nu depăşeşte 3.530 euro, iar la Milano 3.511 euro. Pe baza tarifului înregistrat pentru anul trecut, un apartament cu o suprafaţă de 120 metri pătraţi, situat în centrul capitalei, costă peste 470.000 de euro, faţă de aproape de 423.000 de euro, cât se achită în Amsterdam sau 421.000 de euro la Milano.

Raportul GPG relevă faptul că preţurile din Bucureşti sunt cu mult şi peste cele din capitalele din regiune: 3.900 de euro/mp în Bratislava, 3.460 de euro/mp în Praga, circa 3.200 de euro/mp în Varşovia şi 2.200 euro în Budapesta.

Cele mai ieftine locuinţe sunt în Cairo, cu un preţ estimativ de 453 euro/mp, în timp ce Monaco deţine supremaţia la capitolul celor mai ridicate preţuri ale apartamentelor din zona centrală, unde se plăteşte peste 36.000 de euro pe metru pătrat. Pe locul doi în clasament se află Moscova, unde un apartament de 120 de metri pătraţi, în centru, poate costa aproape 2 milioane de euro, respectiv mai mult de 15.800 de euro pe metru pătrat. Locurile următoare sunt ocupate de Londra şi Tokyo, unde un metru pătrat costă până la 15.760 de euro, respectiv 13.665 euro.

În ceea ce priveşte randamentele obţinute de către proprietari din închirierea locuinţelor, România se situează în partea superioară a clasamentului, cu un nivel de 5,54 la sută. Potrivit aceluiaşi raport, cele mai mari niveluri sunt înregistrate în Chişinău - 14,17 la sută, Cairo (12 procente) şi Jakarta (11,27%). Cele mai reduse randamente privind investiţiile rezidenţiale sunt înregistrate în Andorra, cu o valoare de 2,19 la sută.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional