Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Un centru de suport non-profit este construit din fonduri transfrontaliere la Oradea

I.D. Investiţii /

Un centru de suport non-profit este construit din fonduri transfrontaliere la Oradea

Primaria Oradea va lansa in aceasta saptamana licitatia pentru atribuirea lucrarilor de constructie a centrului de suport non-profit din judetele Hajdu-Bihar si Bihor. Potrivit estimarilor aceasta procedura urmeaza sa fie incheiata in cursul luni iulie sau la inceputul lunii august. Proiectul este implementat prin Programului de Cooperare Tranfrontaliera Ungaria - Romania 2007-2013.

Tot prin acest program Primaria Oradea deruleaza proiectul Centrul Euroregional de Interventie Cardio-Vasculara Invaziva "Viva Anima" care se afla in stadiul deschiderii ofertelor pentru lucrari. Demararea executiei este programata pentru finalul lunii august, iar finalizarea lucrarilor la sfarsitul anului. Valoarea totala a proiectului este de 2,03 milioane euro, din care contributia partii romane reprezinta 2%, iar a partii maghiare 5%, diferenta reprezentand finantare prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si Guvernele celor doua state partenere.

Din fonduri transfrontaliere este realizat si proiectul de creare a unei piste de biciclete in paralel cu constructia drumul national E60, pe o lungime totala de 35.020 metri.

Bugetul total al proiectului este de 6,25 milioane euro, din care bugetul alocat Primariei Oradea este de 1,35 milioane euro. Pista va porni din Piata Ferdinand si va atinge in mod direct comunele: Berettyoujfalu, Mezopeterd, Biharkeresztes, Artand, Bors. Serviciile de dirifgentie pentru realizarea acestui proiect urmeaza sa fie contractate in aceste zile. Dupa semnarea contractului de dirigentie si efectuarea verificarilor necesare se organizeaza licitatia pentru executia propriu-zisa a lucrarilor. Licitatia va dura aproximativ doua luni, in toamna se va semna contractul pentru efectuarea lucrarilor, care astfel vor putea fi realizate in decursul anului viitor.

Sebastian Bonis a solicitat Primariei Oradea sa urgenteze lucrarile, sa trimita cereri de rambursare validate cel mai tarziu pana la 15 octombrie, in acest fel existand posibilitatea rambursarii finantarilor inca in acest an.

"Cererile trimise dupa aceasta data vor fi decontate foarte probabil doar la inceputul anului viitor" a mentionat Sebastian Bonis.

"in ceea ce priveste proiectele noi pe care le-am depus la inceputul acestui an, in data de 19 iulie va fi organizata sedinta Comitetului Comun de Selectie la care se vor stabili proiectele care vor fi finantate. Dupa aprobarea procesului verbal de la aceasta sedinta (c.ca 20 de zile), vom primi comunicarea oficiala privind proiectele care au fost aprobate. La inceputul lunii august vom sti care proiecte vor fi finantate, vom putea obtine autorizatiile de constructie, vom putea semna contractele de finantare si vom putea organiza licitatiile necesare inceperii lucrarilor", a declarat primarul Ilie Bolojan.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional