Bursa Construcţiilor
Revista Bursa Construcţiilor nr. 6 / 2024

Un complex de cercetare va fi construit la Magurele

I.D. Investiţii /

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara "Horia Hulubei" contracteaza lucrari de executie pentru realizarea infrastructurii de cercetare Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics.

Contractul cuprinde executia unui ansamblu de cladiri cu suprafata totala construita desfasurata de aproximativ 31.500 mp ce include constructii cu caracteristici tehnice speciale (radioprotectie, protectie la impulsuri electromagnetice, protectie la vibratii, camere curate etc.) destinate instalarii echipamentelor de cercetare aferente proiectului ELI-NP.

Licitatia pentru atribuirea lucrarilor mentionate a fost lansata astazi, 1 august 2012, investitia fiind estimata la suma de 270,17 milioane lei fara TVA. Contractul este finantat din bugetul proiectului "Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics" prin POSCCE - Program Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.

Operatorii economici pot depune ofertele sau cerererile de participare pana la data de 15 octombrie 2012. Castigatorul licitatiei va fi desemnat potrivit criteriului "pretul cel mai scazut". Durata de garantie a lucrarilor va avea o pondere de 10% in determinarea castigatorului, iar pretul ofertei 90%.

Contractul urmeaza sa fie semnat pe o durata de 22 de luni.

Echipamentele principale de cercetare care urmeaza a fi instalate in constructii vor fi doi laseri de mare putere (10PW) si un accelerator de electroni ca generator de fascicul gamma de mare intensitate. Achizitia acestor echipamente va face obiectul unor alte proceduri de atribuire.

Ştirile zilei

Revista
BURSA Construcţiilor

Vreţi să fiţi la curent cu proiectele iniţiate sau în dezvoltare pe întreg cuprinsul ţării? Care sunt planurile autorităţilor locale în ceea ce priveşte investiţiile în construcţia de locuinţe, spaţii comerciale şi de birouri, infrastructură?

Vreţi să aflaţi noutăţile pe piaţa materialelor de construcţie?

Peste optzeci de pagini cu informaţii utile în revista "Bursa Construcţiilor"!

În exclusivitate - devize pe proiect, preţurile medii ale materialelor şi serviciilor de construcţii.

Aflaţi care sunt cele mai bune plasamente imobiliare ! Ce şi unde se va construi, care sunt proiectele în curs de execuţie şi toate informaţiile necesare unui investitor pe piaţa imobiliară (preţuri, tendinţe din Bucureşti şi din întreaga ţară).

Locuinţe

Piaţa Imobiliară

Amenajări

Smart City

Fotoreportaj

Preţuri

Finanţare

Investiţii

Consilier

Companii

Internaţional